Logo Weesp
Bestemmingsplan Achtergracht – Groeneweg (gecoordineerd met omgevingsvergunning), Weesp

De gemeenteraad van Weesp heeft besloten toepassing te geven aan de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30 ev. Wro) ten behoeve van de herontwikkeling Achtergracht-Groeneweg. Vanwege die coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd.

Het college van burgemeester en wethouders van Weesp maakt daarom bekend dat, op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende besluiten ter inzage liggen:

  • 1. bestemmingsplan Achtergracht-Groeneweg, vastgesteld door de gemeenteraad op 26 juni 2014;

  • 2. besluit omgevingsvergunning Achtergracht-Groeneweg, verleend door het college van burgemeester en wethouders op 29 juli 2014.

Plangebied en inhoud

Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie ‘Albert Heijn en de voormalige brandweerkazerne’. Het plan bestaat uit nieuwbouw met een supermarkt en enkele winkelunits. Daarnaast wordt ook een parkeerdek op de verdieping gerealiseerd. Het plangebied is gelegen tussen de Achtergracht, Groeneweg, de Singel en de Emmastraat. Voor de exacte grenzen van de bebouwing en/of het plangebied wordt verwezen naar de stukken op de website van Weesp, op www.ruimtelijkeplannnen.nl of naar de papieren stukken.

In het kader van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zijn zienswijzen ingediend. De gemeenteraad geeft in de nota zienswijze een antwoord op de ingekomen zienswijzen. In het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn de aanpassingen naar aanleiding van de zienswijzen op de besluiten verwerkt. De nota zienswijzen inclusief de vastgestelde wijzigingen is als bijlage bij het bestemmingsplan in te zien.

Inzien bestemmingsplan / besluit omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, een verbeelding en de (plan)regels) met de bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning met bijlagen zijn als volgt in te zien:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0457.BP01HZ03SG-vg01;

  • Op de gemeentelijke website www.weesp.nl;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan en van het besluit omgevingsvergunning zijn in te zien bij de receptie in het Stadskantoor, Nieuwstraat 70a in Weesp, tijdens openingsuren.

Termijn van inzage

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning Achtergracht-Groeneweg liggen ter inzage met ingang van donderdag 31 juli 2014 tot en met woensdag 10 september 2014.

Beroep tegen het bestemmingsplan / het besluit omgevingsvergunning

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één gezien. Gedurende de bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Raad van State.

Van deze mogelijkheid kan gebruik gemaakt worden door:

  • een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning heeft aangebracht.

Binnen de genoemde inzagetermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt in dat geval niet in werking, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

Het beroepschrift / verzoek om voorlopige voorziening moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treden de besluiten een dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Naar boven