Logo Zeevang
Vaststelling wijziging bestemmingsplan/omgevingsvergunning inzake Kooiweg 2a, Zeevang

Burgemeester en wethouders van Zeevang maken bekend dat zij

  • met toepassing van artikel 3.6, lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bij besluit van 29 juli 2014 hebben vastgesteld een wijziging van het bestemmingsplan “Buitengebied 2009” (o.g.v. artikel 29) ten behoeve van het vergroten van het agrarische bouwvlak en,

  • een omgevingsvergunning voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk hebben verleend voor het vergroten van een ligboxenstal op het perceel Kooiweg 2a te Warder.

Van 12 juni 2014 tot en met 24 juli 2014 heeft het ontwerp van de wijziging bestemmingsplan/omgevingsvergunning ter inzage gelegen waarbij een ieder in de gelegenheid is geweest een zienswijze kenbaar te maken. Er zijn geen zienswijzen bij ons college kenbaar gemaakt. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp-besluit.

Coördinatieregeling

Met betrekking tot de omgevingsvergunning/wijziging van bestemmingsplan is toepassing gegeven aan de gemeentelijke coördinatieregeling zoals bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Als gevolg hiervan zijn de voorbereiding en bekendmaking van de te nemen besluiten gecoördineerd met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels als bedoeld in artikel 3.31 en 3.32 van de Wro. Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure zijn voorbereid waarbij burgemeester en wethouders van Zeevang de coördinatie van deze besluiten op zich hebben genomen.

Het besluit ter inzage

Het besluit met betrekking tot de wijziging bestemmingsplan/omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 31 juli 2014 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen, Wonen, Zorg van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 24, Oosthuizen. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.Zeevang.nl alsmede www.ruimtelijkeplannen.nl (idn: NL.IMRO.0478.WPBuitengKooiweg2a-VG01).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd (dat is 31 juli 2014).

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Oosthuizen, 30 juli 2014

Burgemeester en wethouders van Zeevang

Naar boven