Besluit van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 22 juli 2014, 2014-0000105920, tot aanwijzing van Hobéon SKO Certification B.V. als certificerende instelling op het werkveld Arbodeskundigen in het kader van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen de verzoekschriften van Hobéon SKO Certification B.V. te Den Haag van 17juli 2014;

Overwegende, dat het verzoek van Hobéon SKO Certification B.V. vergezeld gaat van het oordeelrapport van de Raad voor Accreditatie van 30 juni 2014 met kenmerk ‘w030-b02 hsko rapport incl vo2 bk300614’;

Overwegende de brief van de RvA van 17 juli 2017 met kenmerk RvA 52758;

Overwegende, dat een certificerende instelling, bedoeld in artikel 20 tweede lid van de Arbeidsomstandighedenwet, moet voldoen aan de criteria voor aanwijzing zoals vermeld in artikelen 1.5a en 1.5e van het Arbeidsomstandighedenbesluit;

Besluit:

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. Beschikking:

het besluit waarmee Hobéon SKO Certification B.V. wordt aangewezen als certificerende instelling;

b. Veiligheidskunde, arbeids- en organisatiekundige, arbeidshygiëne:

hetgeen de Arbeidsomstandighedenregeling daaronder verstaat;

c. Hobéon SKO:

Hobéon SKO Certification B.V., lange Voorhuit 14, 2514 ED Den Haag.

Artikel 2

  • 1. Hobéon SKO wordt aangewezen als certificerende instelling die bevoegd is tot het verlenen van certificaten van vakbekwaamheid zoals bedoeld in artikel 2.7 tweede lid van Arbeidsomstandighedenbesluit voor:

    • a. Arbeidshygiëne (artikel 2.15 van Arbeidsomstandighedenregeling);

    • b. Veiligheidskunde (artikel 2.16 van Arbeidsomstandighedenregeling);

    • c. Arbeids- en organisatiekunde (artikel 2.17 van Arbeidsomstandighedenregeling).

  • 2. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken, indien de instelling niet meer voldoet aan de aanwijzingscriteria die zijn vermeld in artikelen 1.5a en 1.5e van het Arbeidsomstandighedenbesluit. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

Artikel 3

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en vervalt met ingang van 1 augustus 2018.

’s-Gravenhage, 22 juli 2014

Hoogachtend,

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, M.A. Zuurbier

Overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beschikking bezwaar worden gemaakt. Daartoe moet binnen zes weken na de datum van verzending van deze beschikking een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. de Directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische aangelegenheden, Bureau Ondersteuning, Postbus 90801, 2509 LV Den Haag.

In het bezwaarschrift moet worden aangegeven waarom de beschikking niet juist wordt gevonden. Verzocht wordt bij het bezwaarschrift een kopie van deze beschikking en van eventuele andere op de zaak betrekking hebbende stukken te voegen.

Een bezwaarschrift kan ook per e-mail worden ingediend. Dan moet het bezwaarschrift in pdf-formaat als bijlage in de e-mail worden verzonden. Deze bijlage moet een ingescande ‘natte’ handtekening bevatten. Hiermee wordt bedoeld dat het bezwaarschrift met de hand moet worden ondertekend, voordat het wordt ingescand en opgeslagen in pdf-formaat (bij voorkeur met tekst herkenning).

Deze e-mail met bijlage kan gezonden worden naar:

wbja-bezwaren-bo-t1@minszw.nl

Naar boven