Logo Stein
Vaststelling bestemmingsplan ‘Havens Stein, herziening 2014’, Stein

Burgemeester en wethouders van Stein maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Stein op 26 juni 2014 het bestemmingsplan “Havens Stein, herziening 2014” heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan “Havens Stein, herziening 2014” is vastgesteld naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 22 januari 2014 (zaaknummer 201305686/1/R1). Middels die uitspraak werd een onderdeel van het bestemmingsplan “Havens Stein” vernietigd, te weten het plandeel “Verkeer” dat was opgenomen ter plaatse van de weg over het haventerrein. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad van Stein opgedragen om voor het vernietigde plandeel een nieuw besluit te nemen, zonder dat hieraan voorafgaand een ontwerpbestemmingsplan ter inzage hoeft te worden gelegd. Het bestemmingsplan “Havens Stein, herziening 2014” voorziet in een nieuwe planologische regeling voor het vernietigde plandeel “Verkeer”. De weg over het haventerrein heeft in het bestemmingsplan “Havens Stein, herziening 2014” de bestemming “Bedrijventerrein” gekregen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf donderdag 24 juli 2014 tot en met donderdag 4 september 2014, tijdens kantooruren, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Stein, Stadhouderslaan 200, bij de Afdeling Publiekszaken.

Tevens is het bestemmingsplan met bijbehorende stukken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.gemeentestein.nl (actueel/bestemmingsplannen). Het plan kan ook op het gemeentehuis digitaal worden geraadpleegd.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld vanaf vrijdag 25 juli 2014 tot en met donderdag 4 september 2014. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het besluit tot vaststelling treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit waarop het verzoek betrekking heeft, treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Stein, 23 juli 2014

Burgemeester en Wethouders van Stein, M.F.H. Leurs-Mordang, burgemeester

J.G.A.W. Willemsen, secretaris

Naar boven