Logo Littenseradiel
Ontwerpomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere geluidswaarde: Kleasterdyk 40 te Winsum, Littenseradiel

Burgemeester en wethouders van Littenseradiel zijn van plan een omgevingsvergunning te verlenen, waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wabo van het bestemmingsplan wordt afgeweken, om het bouwen van een woning aan de Kleasterdyk 40 te Winsum mogelijk te maken (de aanvraag om omgevingsvergunning is ingeboekt onder nummer 2014054).

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan “Bedrijfsterrein-Winsum”. De realisatie van een woning voldoet niet aan de voorschriften omdat binnen de bestemming “Bedrijfsdoeleinden” uitsluitend bouwwerken mogen worden gebouwd ten dienste van de bestemming. Daarnaast geldt dat binnen de aanduiding “Hinderzone-L.P.G.” uitsluitend bedrijfsgebouwen zijn toegestaan welke reeds aanwezig waren op het tijdstip van ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan “Bedrijfsterrein-Winsum”. Om die reden is een ‘omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan’ nodig.

Tevens maken burgemeester en wethouders van Littenseradiel, gelet op artikel 110c van de Wet Geluidhinder, bekend dat zij voornemens zijn om een hogere waarde vast te stellen voor het plangebied aan de Kleasterdyk 40 te Winsum.

De voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting op de gevels van de woning en andere geluidsgevoelige objecten in plangebied wordt overschreden en het nemen van afdoende geluidsafschermende maatregelen ontmoet overwegende bezwaren van verkeerskundige, landschappelijke en financiële aard.

De ontwerp-omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing en het ontwerpbesluit hogere waarde en andere relevante stukken liggen gedurende zes weken vanaf 4 augustus 2014 ter inzage in het gemeentehuis (afdeling Vergunningen en handhaving), Keatsebaen 1 te Wommels, op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt. De stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Omgevingsvergunning)

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA te Wommels. Een schriftelijke zienswijze moet minimaal voorzien zijn van: naam en adres van indiener, dagtekening, gronden van de zienswijze en ondertekening. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na telefonische afspraak met behandelend ambtenaar dhr. F. Tuitman via telefoonnummer 0515-334474. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Wommels, 4 augustus 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd, J. Liemburg, burgemeester.

J. Folkerts, secretaris.

Naar boven