Logo Utrecht (Utr)
Ontwerp 'Binnenstad, 1e wijzigingsplan Stadsschouwburg', met ontwerpomgevingsvergunning, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 30 januari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerp Binnenstad, 1e wijzigingsplan Stadsschouwburg als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0344.WPBINSTADSSCHOUW-ON01;

  • De ontwerpomgevingsvergunning (HZ_WABO-13-16420) voor het renoveren en herinrichten van de Stadsschouwburg op het perceel Lucas Bolwerk 24.

Plangebied en doelstelling wijzigingsplan

Het plangebied van het wijzigingsplan omvat een kleine zone bij de huidige expeditieruimte van de Stadsschouwburg aan het Lucas Bolwerk 24. Het doel van het wijzigingsplan is het planologisch mogelijk maken van het vergroten van de expeditie door de ingang naar voren te verplaatsen en het toevoegen van een kelder onder de expeditie voor opslag en archief.

Coördinatieregeling omgevingsvergunning

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de bovenstaande aanverwante omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Inzien

Het ontwerpwijzigingsplan (bestaande uit een toelichting, bijlagen, regels (voorschriften) en een verbeelding (plankaart)) en de ontwerpomgevingsvergunning liggen met ingang van 30 januari 2014 gedurende zes weken, dus tot en met 12 maart 2014 ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open (zonder afspraak) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het ontwerpwijzigingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het digitale wijzigingsplan is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf). Ook op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen ) is het bestemmingsplan te raadplegen. Op de gemeentelijke website is ook het ontwerpbesluit te vinden. Echter niet alle bijlagen (zoals bouwtekeningen) zijn op internet te zien.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde ontwerpbesluiten indienen bij:

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Juridische Zaken

t.a.v. de heer K. Ulrich

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'Ontwerpwijzigingsplan Stadsschouwburg'. Wilt u in uw brief per onderdeel duidelijk vermelden of het betrekking heeft op het ontwerpwijzigingsplan of de ontwerpomgevingsvergunning?

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (030 – 286 0281) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt een zienswijze niet via email of anderszins digitaal indienen.

Naar boven