Logo HeusdenGemeente Heusden –tijdelijke verkeersmaatregelen Eneco Tour–diverse locaties gemeente Heusden

Ons kenmerk: verkeersbesluit 2014-28

Burgemeester en wethouders van Heusden,

Gelet op:

Artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) ingevolge besluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap;

Artikel 15, lid 1 van de WVW, ingevolge de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat geschiedt krachtens een verkeersbesluit;

Artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

Artikel 15, lid 2 van de WvW, ingevolge het beperken of uitbreiden van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken geschiedt krachtens een verkeersbesluit;

De mandaatregeling van Heusden 2007 en het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden van 28 april 2008 waarbij het nemen van permanente verkeersbesluiten is gemandateerd aan de behandeld ambtenaar.

Overwegende :

Op 12 augustus 2014 finisht de Eneco Tour op bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk. De Eneco Tour is de enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd die Nederland en België aandoet.

De wedstrijd wordt op dinsdag 12 augustus 2014 tussen 12.30 uur en 16.30 uur verreden in de gemeente Heusden en omvat de volgende wegen:

Overlaatweg, Statenlaan, Grotestraat, Duinweg, Margrietweg, Nieuwkuijkseweg, Vendreef, Heistraat, De Akker, Pastoriestraat, Meliestraat, Voordijk, Tuinbouwweg, Mommersteeg, Haarsteegsestraat, Abt van Engelenlaan, Mandenmaker, Touwslager, Tuinbouwweg, d’Oultremontweg, Wolfshoek, Heusdenseweg, Elshoutseweg, Polderweg, Valkenvoortweg, Provincialeweg.

Op kruisingen van de wegen die binnen het parcours liggen, wordt het verkeer tijdens het passeren van de renners met behulp van de KLPD en verkeersregelaars stil gezet.

Belangenafweging: De gemeente Heusden kent een lange wielerhistorie, met veel enthousiaste wielrijders, waaronder Lars Boom. De Eneco Tour is niet alleen een leuk sportief evenement voor de inwoners van Heusden, maar draagt ook bij aan een positieve beeldvorming van de gemeente. Hetgeen ten goede komt aan de inwoners/bedrijven in onze gemeente.

Door de wielertour ondervindt met name het lokale verkeer hinder. Deze hinder zal, afhankelijk van de locatie, beperkt blijven tot 4 keer 10 minuten. Ook bedrijven/instellingen/organisaties zijn moeilijker te bereiken. Door hierover duidelijke afspraken te maken, wordt getracht de overlast tot een minimum te beperken.

Wielrenners passeren met hoge snelheid, waarbij zij geen ander verkeer verwachten. Om die reden is het omwille van de veiligheid van zowel de wielrenners als de overige verkeersdeelnemers/bezoekers noodzakelijk verkeersmaatregelen te treffen op het lokale wegennet van de gemeente. Hieronder valt o.a. het instellen van een parkeerverbod.

Op wegen waar het parkeerverbod wordt ingesteld bevinden zich locaties waar parkeren wel is toegestaan (parkeervakken). Daarnaast zijn langs deze wegen met name woningen gelegen die beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein, waardoor het instellen van een parkeerverbod nauwelijks tot problemen zal leiden. Voor bezoekers van de finishlocatie is gezorgd voor parkeergelegenheid nabij bedrijvenpark Het Hoog. Daarnaast wordt bezoekers gevraagd met de fiets te komen in verband met beperkte parkeermogelijkheden.

Gehoord :

Er is advies gevraagd aan de politie Brabant-Noord, district Meierij. De wettelijke verplichting tot het raadplegen van de politie komt voort uit artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer. De politie geeft aan geen bezwaar te hebben tegen de genoemde maatregelen ten behoeve van de Eneco Tour.

Er is overleg gevoerd met de Provincie Noord-Brabant, hulpdiensten en Veolia Transport. Zij geven aan geen bezwaar te hebben tegen de genoemde maatregelen ten behoeve van de Eneco Tour.

Er is overleg gevoerd met Stichting Parkmanagement Heusden. Bedrijven houden zoveel mogelijk rekening met dit evenement of leveren zelf een actieve bijdrage aan het evenement.

Bedrijven/organisaties en bewoners langs het parcours worden geïnformeerd over de verkeersmaatregelen.

n emen gelet op het voorgaande, het volgende

BESLUIT

Op 12 augustus 2014 van 8:00 uur tot 17:00 uur een tweezijdig parkeerverbod in te stellen door het plaatsen van borden E1 vanBijlageI van het RVV1990. Het betreft de volgende wegen:

- Drunen: Grotestraat (gelegen tussen de rotonde Eindstraat en de rotonde Bosscheweg)

- Elshout: Wolfshoek, Heusdenseweg (gelegen tussen de Mariëndonkstraat en Kerkstraat), Heusdenseweg (gelegen tussen de Kerkstraat en de middengeleider)

- Haarsteeg: Mommersteeg (gelegen tussen de Tuinbouwweg en de Haarsteegsestraat), Haarsteegsestraat

- Vlijmen: Voordijk, Meliestraat, Pastoriestraat, het gedeelte van de Pastoor van Akenstraat tussen de Pastoriestraat en de Meliestraat , Heistraat, het gedeelte van de Abt van Engelenlaan, gelegen tussen De Hoeven en oprit A59, het gedeelte van de Tuinbouwweg, gelegen tussen Tuinbouwweg 14 en Tuinbouwweg 9, het gedeelte van de Touwslager, gelegen tussen de poort en de Tuinbouwweg.

Op 12 augustus 2014 van 8:00 uur tot 17:00 uur een parkeerverbod in te stellen aan de zuidzijde van de Tuinbouwweg, gelegen tussen de rotonde Abt van Engelenlaan tot en met de oprit van Tuinbouwweg 29.

Op 12 augustus 2014 van 8:00 uur tot 17:00 uur een parkeerverbod in te stellen aan de zuidzijde van de Tuinbouwweg, gelegen tussen de rotonde Abt van Engelenlaan tot en met de oprit van Tuinbouwweg 42.

Op 12 augustus 2014 van 8.00 uur tot 17:00 uur aan de noordzijde van de Mortelweg in Vlijmen een parkeerverbod in te stellen door het plaatsen van borden E1 van Bijlage I van het RVV1990 en voor hetzelfde tijdvak parkeergelegenheid aan te wijzen aan de zuidzijde van de Mortelweg.

Op 12 augustus 2014 van 12.00 uur tot 20:00 uur eenrichtingsverkeer in te stellen in de Mortelweg komende vanaf de Abt van Engelenlaan door het plaatsen van borden C2 en C3 van Bijlage I van het RVV1990.

Op 12 augustus 2014 van 12:30 uur tot 20:00 uur de kruising Abt van Engelenlaan-Mandenmaker te Vlijmen af te sluiten (uitgezonderd bestemmingsverkeer) met behulp van verkeersregelaars.

Op 12 augustus 2014 van 7.00 uur tot 20.00 uur het gedeelte van de Mandenmaker,gelegen tussen de Hopbrouwer en de Kuiper, af te sluiten voor het verkeer door het plaatsen van dranghekken en bord C01 van Bijlage I van het RVV 1990.

Op 12 augustus 2014 van 12:30 tot 20:00 uur eenrichtingsverkeer in te stellen in de Mandenmaker komende vanaf de At van Engelenlaan met behulp van verkeersregelaars.

Vlijmen, 15 juli 2014

namens het college van Heusden,

Team Ontwerpbureau Openbare Ruimte,

J.van der Borgh

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u hiertegen schriftelijk en binnen zes weken na de publicatiedatum van dit besluit bij de gemeente Heusden een bezwaarschrift indienen (Postbus 41, 5250 AA Vlijmen). Wilt u het bezwaarschrift ondertekenen en ervoor zorgen dat het in ieder geval de volgende gegevens bevat:

  • -Uw naam en adres;

  • -De datum;

  • -Een omschrijving (of een kopie) van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

  • -Argumenten voor het bezwaar.

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen. Kijk hiervoor op www.heusden.nl/Digitale_balie/E_formulieren. Hiervoor heeft u wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

Naast het bezwaarschrift kunt u bij de Rechtbank een voorlopige voorziening en/of schorsing van het besluit vragen. Zo kunt u in een dringend geval, in afwachting van de beslissing op het bezwaarschrift, voorlopig mogelijk nadelige gevolgen van het besluit voorkomen.

Een verzoek kunt u doen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht; ook hiervoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Schriftelijjk kan ook en wel bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Naar boven