Logo Bunschoten
Bestemmingsplan ‘Eemlandhoeve’ vastgesteld, Bunschoten

Burgemeester en wethouders van Bunschoten maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat het bestemmingsplan “Eemlandhoeve” op 10 juli 2014 ongewijzigd door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken liggen vanaf 24 juli 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Tijdens kantooruren kunt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de werkeenheid ruimtelijke ordening van de afdeling RO&V. Desgewenst kunt u een afspraak maken om het bestemmingsplan buiten kantooruren in te zien.

Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente www.bunschoten.nl. Klik links in het menuscherm op “Bewoners” vervolgens op “Wonen en Leven” daarna op “Bouwen” daarna op “Bestemmingsplannen” en ten slotte op “Bestemmingsplannen online”. Klik onder op de pagina op de link “klik hier voor de overzichtskaart” en klik tot slot op de link “Partiële herziening Eemlandhoeve”. Het bestemmingsplan is tevens in digitale vorm te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0313.Buitengebied0603-0301 in te vullen.

Aanleiding/Plangebied

Aanleiding voor de planherziening vormt de ontwikkeling die de Eemlandhoeve de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en plannen die er nog zijn om te groeien van lokale boerderij tot (inter)nationaal kenniscentrum op het gebied van de plattelandsontwikkeling.

Het bestemmingsplan omvat het gehele (bouw)perceel van de Eemlandhoeve aan de Bisschopsweg en enkele aangrenzende gronden en beslaat een oppervlakte van ruim 5 ha.

Beroep

Omdat er géén zienswijzen zijn ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan en omdat er géén wijzigingen zijn aangebracht bij de vaststelling kan er uitsluitend beroep worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zienswijzen bij de Gemeenteraad in te dienen.

Een beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag van de ter inzage legging van dit besluit. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking daags na het verstrijken van de beroepstermijn, tenzij aanvullend op het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. Indien beroep is ingesteld, kan namelijk een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend, indien er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht. Indien dit verzoek wordt gedaan binnen de beroepstermijn, wordt de werking van dit besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarbij is er opnieuw griffierecht verschuldigd.

Bunschoten, 23 juli 2014

De secretaris/directeur J.F.H. Jennekens

de burgemeester, M. van de Groep

Naar boven