Logo Leusden
Vaststelling wijzigingsplan ‘Boscompensatie Stoutenburg’, Leusden

Het college van Leusden heeft op 15 juli 2014 het wijzigingsplan ‘Buitengebied 2009, wijziging boscompensatie Stoutenburg’ vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 juli tot en met woensdag 3 september 2014 ter inzage bij het omgevingsloket van de gemeente Leusden (het omgevingsloket is op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur geopend).

Het wijzigingsplan met de bijbehorende stukken kunt u raadplegen op www.leusden.nl/bestemmingsplannen.

Het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan is gericht op het omzetten van agrarische grond naar de bestemming ‘Bos en Natuur’. Het betreffende perceel is gelegen in de driehoek Barneveldsebeek, Hessenweg en Stoutenburgerlaan.

De bosontwikkeling is onderdeel van de gebiedsgerichte aanpak De Ruif / Stoutenburg. Door uitruil van gronden kan aan de ene kant de landbouw en aan de andere kant de natuur in het gebied worden verstrekt.

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn schriftelijk beroep instellen, tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het wijzigingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

Kijk voor meer algemene informatie op www.leusden.nl/bestemmingsplannen

Naar boven