Logo CoevordenVaststelling bestemmingsplan ‘Dalen, Huttenheugte en Plopsaland’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt, op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 1 juli 2014 het bestemmingsplan ‘Dalen, Huttenheugte en Plopsaland’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan wordt voorzien in een nieuwe regeling voor het recreatieterrein De Huttenheugte en het overdekte themapark Plopsaland in Dalen. Het plangebied ligt ten noordoosten van Coevorden aan de Reindersdijk. Ten zuiden van het plangebied ligt het Stieltjeskanaal. In het bestemmingsplan leggen we de bestaande situatie vast en nemen we de bestaande rechten over.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en een overzicht van de wijzigingen kunnen worden ingezien van dinsdag 22 juli 2014 tot en met maandag 1 september 2014 tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Een belanghebbende:

  • 1.die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • 2.aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in een eerder stadium geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • 3.die het niet eens is met de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen;

 

kan in bovengenoemde periode beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit mag worden uitgevoerd zolang niet een nieuw besluit is genomen, of door de Raad van State, anders is beslist. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. De werking wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Het is overigens verstandig om, voordat u beroep indient, informatie te vragen bij de gemeente. Daar kan men u precies vertellen hoe het betreffende besluit tot stand is gekomen. U kunt hiervoor terecht bij het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden. Daar kunt u tevens informatie krijgen over het indienen van een beroepschrift en een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Coevorden, 21 juli 2014

Het college van B&W voornoemd,

B.J. Bouwmeester, burgemeester

Mr. M.N.J. Broers, secretaris 

Naar boven