Logo NaardenVerkeersbesluit Realiseren parkeerplaats huisarts Heemskerklaan in Naarden

Bevoegdheid

In artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 staat dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Naarden bevoegd is dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk een straat onder beheer van de gemeente Naarden.

Aanleiding verkeersbesluit

Een huisarts heeft verzocht een parkeerplaats voor zijn woning op kenteken in de Heemskerklaan te reserveren.

Waarom een verkeersbesluit?

In artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer staan verkeerstekens en onderborden opgenomen. Door het plaatsen van deze verkeerstekens en onderborden ontstaat of wijzigt een gebod of verbod. In artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 staat dat er dan een verkeersbesluit dient te worden genomen.

Doelstelling verkeersbesluit

Het doel van het reserveren van een parkeerplaats voor de huisarts is dat in geval van spoedeisende medische hulpverlening de huisarts direct de beschikking heeft over zijn geparkeerde auto. De gereserveerde parkeerplaats heeft voor huisartsen een toegevoegde waarde om hun medische taken zo optimaal mogelijk te kunnen verrichten.

Overwegingen

Aan de van toepassing zijnde criteria wordt voldaan:

de huisarts is werkzaam in de eerstelijns gezondheidszorg en is praktiserend vanuit de locatie waarvoor de gereserveerde parkeerplaats wordt aangevraagd;

de huisarts heeft aangetoond dat hij of zij als huisarts staat geregistreerd;

voor de locatie waarvoor de gereserveerde parkeerplaats wordt aangevraagd geldt dat deze gelegen is binnen de gemeente Naarden;

er kan niet op eigen terrein worden geparkeerd.

Door het realiseren van de parkeerplaats voor de huisarts neemt het aantal reguliere parkeerplaatsen met één af. Dit belang weegt minder zwaar dan het halen van de doelstelling zoals hiervoor geformuleerd.

Overleg politie

In artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer staat dat overleg moet worden gevoerd met de korpschef van het betrokken regionale politiekorps. Dit overleg heeft plaatsgevonden op 15 juli 2014.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd. Tevens wordt het verkeersbesluit aangekondigd op de website van de gemeente Naarden en op de gemeentepagina van het NaarderNieuws.

Besluit

Op grond van het verzoek en de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om in de Heemskerklaan ter hoogte van nummer 26 een parkeerplaats voor een huisarts te reserveren door het plaatsen van bord E08-14 RVV1990 met onderbord met daarop het kenteken 3 – KBK – 56 van de huisarts.

Tekening

Op de tekening met tekeningnummer VB1317 d.d. 15 juli 2014 staat de verkeersmaatregel weergegeven.

Naarden, juli 2014

Namens Burgemeester en wethouders van Naarden,
Hoofd Civiele Werken en Groenvoorzieningen, Onderwijs, Welzijn en Recreatie,
A. Hoeve

Mededelingen

Als u het niet eens bent met dit verkeersbesluit, dan kunt u gedurende zes weken gerekend vanaf de publicatiedatum in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen. U kunt het bezwaarschrift zenden naar info@Naarden.nl of naar burgemeester en wethouders van Naarden, Postbus 5000, 1410 AA Naarden.

Naar boven