Multilaterale overeenkomst M 275 op grond van sectie 1.5.1 van het ADR over het explosiedrukgolfbestendig ontwerpen van druk/vacuümtanks (voor afvalstoffen)

MINISTERIE VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

DIRECTORAAT-GENERAAL MILIEU EN INTERNATIONAAL

  • 1. In afwijking van de voorschriften van subsectie 6.10.3.8 b) van het ADR, behoeft een voorziening om directe vlamdoorslag te voorkomen niet te zijn aangebracht indien de tank in staat is een explosie als gevolg van vlamdoorslag in de tank te doorstaan, zonder dat deze lekt en indien voorzorgsmaatregelen zijn genomen om verspreiding van effecten van de ontsteking buiten de tank zelf te vermijden, wanneer een druk/vacuümpomp die een ontstekingsbron kan vormen, wordt gebruikt voor het laden of lossen van brandbare vloeistoffen.

  • 2. Deze overeenkomst is geldig tot en met 31 december 2014 en is van toepassing op het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR die deze overeenkomst ondertekend hebben. Indien deze overeenkomst vóór deze datum wordt ingetrokken door één van de ondertekenaars, dan blijft in dat geval deze overeenkomst tot deze datum alleen van kracht op het vervoer op het grondgebied van de Overeenkomstsluitende Partijen van het ADR die deze overeenkomst hebben ondertekend* en niet ingetrokken hebben.

* Deze overeenkomst is geïnitieerd en ondertekend door Duitsland op 22 mei 2014 en mede ondertekend door Nederland op 9 juli 2014.

Informatie over alle Partijen die de overeenkomst ondertekend hebben, is te vinden op de UNECE-website (zie www.unece.org/trans/danger/multi/multi.htm)

Naar boven