Voornemen om op de bestaande mijnbouwlocatie Donkerbroek (gemeente Ooststellingwerf) een oppervlakte-installatie voor de productie van aardgas op te richten

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 26 mei 2014 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, lid 1 van de Wet milieubeheer ontvangen van Tulip Oil Netherlands B.V. te Den Haag, betreffende een voorgenomen activiteit op de bestaande mijnbouwlocatie Donkerbroek.

De mededeling betreft het voornemen om op de bestaande mijnbouwlocatie Donkerbroek, gelegen aan de Luitzen Oetsesweg te Donkerbroek in de gemeente Ooststellingwerf, op het perceel kadastraal bekend gemeente Donkerbroek, sectie E, nummer 856, een oppervlakte-installatie voor de productie van aardgas op te richten. De mijnbouwlocatie Donkerbroek wordt daarmee inrichting Donkerbroek.

Voor het oprichten van een oppervlakte-installatie geldt, op grond van categorie D.17.3 van het Besluit m.e.r., een m.e.r.-beoordelingsplicht. De Minister van Economische Zaken is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder a, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r.-beoordelingsbesluit zullen te zijner tijd, tegelijk met de ontwerpbeschikking van de omgevingsvergunning voor de inrichting Donkerbroek, ter inzage worden gelegd op de secretarie van de gemeente Ooststellingwerf.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw mr. ing. N. Belhaj (tel. 070 – 379 70 26).

Naar boven