Logo Uden
Vaststelling bestemmingsplan ‘Ambulancepost Eikenheuvelweg Uden’ en beeldkwaliteitplan ‘Ambulancepost Eikenheuvelweg Uden’ en verlenen omgevingsvergunning, Uden

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Uden maken ingevolge artikel 3:32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het vestigen van de Ambulancepost aan de Eikenheuvelweg Uden, met toepassing van een coördinatiebesluit in de zin van de Wro, de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

  • 1. de gemeenteraad heeft op 3 juli 2014 het bestemmingsplan ‘Ambulancepost Eikenheuvelweg Uden (NL.IMRO.0856.BPRAVEikenheuvelwg-VA01) ongewijzigd vastgesteld. Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld. Het plan voorziet in een actuele bestemmingsplanregeling voor het vestigen van een ambulancepost aan de Eikenheuvelweg Uden.

  • 2. Verder hebben burgemeester en wethouders op 27 mei 2014 een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van het gebouw voor de ambulancepost.

  • 3. Tevens heeft de gemeenteraad besloten het beeldkwaliteitplan ‘Ambulancepost Eikenheuvelweg Uden’ vast te stellen als onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

Terzake van het onderhavige bestemmingsplan en de onderhavige omgevingsvergunning hebben burgemeester en wethouders op 11 februari 2014 besloten de Coördinatieverordening WRO Uden 2013 toe te passen (ex artikel 3.30 lid 1 Wet ruimtelijke ordening) en een coördinatiebesluit genomen inhoudende dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken, het beeldkwaliteitplan en de betrokken omgevingsvergunning liggen vanaf donderdag 17 juli 2014 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 27 augustus 2014 tijdens de openingstijden ter inzage bij de centrale balie van de dienst Publiekszaken op het Gemeentehuis, Markt 145. De stukken zijn digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website (www.uden.nl). Daarnaast is het bestemmingsplan in die periode ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op het plan (instellen beroep)

Op grond van artikel 8.3 van de Wro worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kan beroep worden ingesteld tegen het gecoördineerde besluit door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen één of meerdere van de op 19 februari 2014 bekendgemaakte ontwerpbesluiten heeft ingediend;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen de onderhavige ontwerpbesluiten kenbaar te maken;

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Tegen de vaststelling van het beeldkwaliteitplan staan geen rechtsmiddelen open.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het gecoördineerde besluit te schorsen kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook bij een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

Uden, 16 juli 2014.

Burgemeester en wethouders van Uden de secretaris J.M. Smarius

de burgemeester H.A.G. Hellegers

Naar boven