Logo EnschedeGemeente Enschede, intrekking verkeersbesluit Schabbinklanden

Burgemeester en Wethouders van Enschede

Gelet op

Het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), waarbij hun college bevoegd is verklaard tot het nemen, wijzigen en intrekken van besluiten en maatregelen als bedoeld in artikel 15 van de WVW;

Overwegende:

Besluit 2 oktober 2013

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het voorkomen of beperken van overlast, hinder, schade of milieubelasting, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer hebben wij op 2 oktober 2013 een verkeersbesluit genomen voor het instellen van een parkeerverbod in de Schabbinklanden (zie bijlage).

Bezwaren

Tegen het besluit van 2 oktober 2013 zijn er bezwaren ingediend. Naar aanleiding van deze bezwaren zijn er gesprekken gevoerd met de bezwaarmakers. Uit deze gesprekken is gebleken dat er ook een andere oplossing mogelijk is om tot een veilige verkeerssituatie te komen in het betreffende gedeelte van de Schabbinklanden, dan door het instellen van een parkeerverbod.

Overwegingen

Door de bezwaarmakers is overleg gepleegd met de andere omwonenden, waarna het zicht verbeterd is door het verwijderen van een heg die het zicht ontnam.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de Politie.

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om,

het bij besluit van 2 oktober 2013 ingestelde parkeerverbod in te trekken.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben verzonden.

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders, commissie bezwaarschriften , adres: Postbus 20, 7500 AA ENSCHEDEen moet de volgende elementen bevatten:

  • -de naam en adres van de indiener

  • -de dagtekening

  • -een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

  • -de gronden van het bezwaar.

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Bij de president van de Arrondissementsrechtbank, binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Aldus vastgesteld op: 21 januari 2014

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Enschede,

namens dezen,

E.E.J. Lastdrager,

hoofd afdeling Vergunningen

In afschrift aan:

  • -Verkeersadviseur politie-eenheid Oost Nederland, district Twente

  • -Brandweer Twente

  • -Programma Stedelijke Ontwikkeling, afdeling Ontwerp

  • -Bedrijfs- en Managementondersteuning, afdeling Rechtsbescherming & Mediation

Naar boven