Logo Ouderkerk
Vastgesteld bestemmingsplan Voormalige basisschool Burgemeester Neetstraat en besluit vaststellen hogere waarden geluid, Ouderkerk

Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in de vergadering van 9 juli 2014 het bestemmingsplan ‘Voormalige basisschool Burgemeester Neetstraat’ gewijzigd heeft vastgesteld. In de bouwregels is een nieuwe bepaling toegevoegd waarin is vastgelegd dat de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen pas wordt verleend, indien wordt voldaan aan de voorwaarden uit het besluit Hogere Waarden. De overige wijzigingen zijn van tekstuele en ondergeschikte aard.

Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de bouw van 16 appartementen aan de Burgemeester Neetstraat en 6 grondgebonden woningen aan de Burgemeesters Van Waningstraat. De woningen komen op de plek van de Koningin Wilhelminaschool. Het plangebied wordt aan de noordwestzijde begrensd door de Burgemeester Neetstraat, aan de noordoostzijde begrensd door de Burgemeesters Van Waningstraat, aan de zuidoostzijde begrensd door de Willem de Zwijgerstraat en aan de zuidwestzijde begrensd door het schoolplein van de nieuwbouw van de Koningin Wilhelminaschool.

Het bestemmingsplan ligt van 16 juli 2014 tot en met 27 augustus 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 in Ouderkerk aan den IJssel. Het bestemmingsplan kunt u bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.0644.BP1421OU005-VG01.

Tot en met 27 augustus 2014 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn, tenzij voor die datum naast beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Besluit vaststellen hogere waarden geluid

Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen:

Burgemeester Neetstraat 39 e.o.: het vaststellen van hogere geluidswaarden voor het realiseren van meerdere woningen. Dit besluit wordt gecombineerd met de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Voormalige basisschool Burgemeester Neetstraat’ (besluitdatum 19 juni 2014).

Dit besluit en de daarbij behorende stukken kunt u van 16 juli tot en met 27 augustus 2014 inzien bij de gemeente Ouderkerk. Binnen deze termijn kunt u beroep tegen het besluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een besluit blijft van kracht wanneer u beroep instelt, tenzij u een voorlopige voorziening aanvraagt bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen moet u een bepaald bedrag (griffierecht) betalen.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingebracht over het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat waren hun zienswijzen in te brengen over het ontwerpbesluit.

Voor inzage kunt u tijdens kantooruren terecht in het gemeentehuis van Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel (telefoon (0180) 681055). Voor inzage buiten kantooruren kunt u een afspraak maken.

15 juli 2014

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk

Naar boven