Ontwerpexploitatieplan Panoven-Hogedijk, Omgevingsdienst regio Utrecht

De Wet ruimtelijke ordening (artikel 6.12) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd. Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de ontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij de eigenaren in het exploitatieplangebied, zodat zij bij zelfrealisatie een evenredige bijdrage betalen in de exploitatiekosten.

Om deze reden is het ontwerp-exploitatieplan Panoven-Hogedijk (identificatienummer: NL.IMRO.0353.201407explPanoven-On01) opgesteld en heeft betrekking op de ontwikkeling van het gebied Panoven-Hogedijk, waarvoor eerder een ontwerpbestemmingplan ter inzage heeft gelegen. In het ontwerpexploitatieplan is de exacte begrenzing van het exploitatieplangebied opgenomen.

Het ontwerpexploitatieplan ligt van 17 juli 2014 gedurende 6 weken bij het Klantcontactcentrum van de gemeente IJsselstein ter inzage. Het ontwerp-exploitatieplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website (www.ijsselstein.nl). De betreffende documenten staan dan onder de rubriek ‘Over IJsselstein’. Daarnaast is het plan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Alleen belanghebbenden kunnen, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over het ontwerp-exploitatieplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van IJsselstein (artikel 6.14 Wro). Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht. U dient uw zienswijze te voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 088 – 022 5123. U wordt in dat geval verzocht de afspraak tenminste 2 weken voor het einde van de termijn te maken om termijnoverschrijding te vermijden.

Als belanghebbenden bij een ontwerp exploitatieplan wordt aangemerkt:

  • Degene die een grondexploitatieovereenkomst heeft gesloten met betrekking tot de in het ontwerp exploitatieplan betrokken gronden;

  • Een eigenaar van de in het exploitatieplan betrokken gronden;

  • Degene die kan aantonen rechtstreekse belangen te hebben bij het exploitatieplan.

Naar boven