Logo Helmond
Nieuw vaststellingsbesluit uitwerkingsplan ‘Brandevoort II – Liverdonk Oost’, Helmond

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend, dat zij op grond van een tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (zaaknummer 201306011/1/R3) en artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening op 8 juli 2014 een nieuw vaststellingsbesluit heeft genomen. Het besluit ligt met ingang van 22 juli 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het besluit betreft de nieuw op te richten woningen en derde permanente basisschool in de wijk Brandevoort, gelegen ten zuiden van de spoorlijn tussen de Voort en de Broekstraat.

Het nieuwe vaststellingsbesluit bevat wijzigingen ten opzichte van het eerdere tervisie gelegde vaststellingsbesluit. Om zekerheid te geven aan het feit dat er niet gewoond mag worden, totdat er wordt voldaan aan de geurnormering is binnen de bestemming ‘Wonen’ een voorwaardelijke verplichting toegevoegd. Deze wordt toegevoegd aan artikel 6.2.1 onder a (de rest vernummerd) en luidt als volgt:

Gebouwen mogen pas worden gebouwd, indien de omgevingsvergunning voor milieu van het bedrijf aan de Kranenbroek 1 is ingetrokken en de bedrijfsactiviteiten zijn beëindigd.

Daarnaast zijn er aan de toelichting van het uitwerkingsplan twee nadere onderbouwingen toegevoegd in het kader van de geurbelasting en de waterhuishouding.

Inzage plan

U kunt het plan bekijken op de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Identificatiecode is NL.IMRO.0794.2100BPU120131-2001. Er ligt ook een papieren exemplaar in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1. Het bekijken van dit exemplaar kan alleen op afspraak, via telefoonnummer 14 04 92 of via www.helmond.nl/afspraak. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

Beroep

Tegen de wijzigingen kunnen belanghebbenden met ingang van 23 juli 2014 gedurende zes weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Helmond, 18 juli 2014

Burgemeester en wethouders, P.J.M.G. Blanksma – Van den Heuvel, burgemeester.

A.A.M. Marneffe, secretaris

Naar boven