Logo Zuid-Holland
Ter inzage goedkeuringsbesluit en projectplan Dijkversterking Spui Oost, Zuid-Holland

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben bij besluit van 26 juni 2014 goedkeuring verleend aan het projectplan Dijkversterking Spui Oost, zoals op 27 maart 2014 is vastgesteld door de Verenigde Vergadering van waterschap Hollandse Delta.

Achtergrond:

Uit de periodieke keuring is gebleken dat delen van de primaire kering aan de west kant van de Hoeksche Waard over een lengte van 8,3 kilometer niet voldoen aan de wettelijk gestelde eisen en om die reden versterkt moeten worden. Het gaat om de Westdijk, dorpskern Goudswaard, de Molenpolderdijk, Piershil west en oost, Spuidijk dorpskern Nw-Beijerland en de Spuidijk Landelijke Korendijk. Deze dijkvakken zijn samengevoegd tot het dijkversterkingsproject Spui Oost.

Procedure

Voor deze dijkversterking is door Waterschap Hollandse Delta een ontwerp projectplan opgesteld. Ter onderbouwing van het gekozen voorkeursalternatief heeft het waterschap een PN/MER (projectnota/milieueffectrapportage) opgesteld.

Voor de uitvoering van het project zijn verschillende besluiten in ontwerp opgesteld, namelijk:

  • Door gemeente Oud-Beijerland een ontwerp omgevingsvergunning bouwen opgesteld;

  • Door de gemeente Korendijk een ontwerp omgevingsvergunning bouwen en een ontwerp vergunning afwijking bestemmingsplan;

  • Door de provincie Zuid-Holland een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet.

Het ontwerp projectplan, de projectnota/MER met relevante stukken en de ontwerp besluiten van de benodigde vergunningen hebben eerder van 2 december 2013 tot en met 13 januari 2014 ter inzage gelegen. In deze periode zijn vijftien zienswijzen ingediend. De beantwoording van de zienswijzen is opgenomen in de bijgevoegde Nota van Beantwoording. Twee van deze zienswijzen hebben tot beperkte aanpassingen van het projectplan geleid en is er een aanvullende onderbouwing voor de trajectkeuze bij Goudswaard toegevoegd.

Inzage

Het, door het waterschap vastgestelde, projectplan, de projectnota/MER, het vaststellingsbesluit van het waterschap, inclusief de Nota van Beantwoording en de uitvoeringsbesluiten liggen van 21 juli 2014 tot 1 september 2014 op werkdagen ter inzage bij:

  • Waterschap Hollandse Delta. Bezoekadres: Handelsweg 100 te Ridderkerk. Open tijdens kantooruren en telefonisch bereikbaar op 0900-2005005;

  • Provincie Zuid-Holland. Bezoekadres: Het Loket, ruimte A0.51, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Open tijdens kantooruren en telefonisch bereikbaar op 070-4418855;

  • Gemeentehuis van de gemeente Korendijk. Bezoekadres: Voorstraat 31 te Piershil. Open op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Telefonisch bereikbaar op: 0186-697777

  • Gemeente Oud-Beijerland. Bezoekadres: W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. Open op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar op 0186-646566;

Deze stukken zijn ook in te zien of te downloaden vanaf de website:

http://www.wshd.nl/spui-oost

Beroep

Tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan en de overige definitieve besluiten kan, door belanghebbenden, beroep worden ingesteld van 21 juli 2014 tot 1 september 2014.

Als belanghebbenden worden zij aangemerkt die:

  • tijdens de terinzagelegging van ontwerp projectplan en ontwerp besluiten een zienswijze hebben ingediend;

  • redelijkerwijs eerder geen zienswijzen hebben kunnen indienen;

  • het oneens zijn met de wijzigingen die bij vaststelling van het projectplan/de uitvoeringsbesluiten zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp projectplan/de ontwerp besluiten.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het projectplan valt onder de Crisis- en herstelwet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Diegene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen kunt u contact opnemen met de heer J. Beijersbergen (tel. 070-4416207) of de heer F.H. Borms (tel. 070-4418211) van de provincie Zuid-Holland.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager mevrouw S. Schut (Sigrid) van het Waterschap Hollandse Delta 0900-2005005.

Deze bekendmaking staat ook op www.zuid-holland.nl, www.wshd.nl en www.officielebekendmakingen.nl (onder Staatscourant).

Naar boven