Logo Beverwijk
Vaststelling beheersverordening Business Park IJmond, Beverwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 juli 2014 een beheersverordening, als bedoeld in artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening, voor het Business Park IJmond heeft vastgesteld. Het bedrijventerrein ligt ingesloten tussen Industrieterrein IJmond (Tata Steel) en de Binnenduinrandweg (N197). De Zeestraat doorkruist het noordelijk deel van het plangebied.

De beheersverordening treedt in de plaats van het bestemmingsplan en regelt het beheer van het gebied overeenkomstig het bestaande (planologische) gebruik. Het bestaande gebruik is in onderhavig geval zoveel als mogelijk overgenomen uit het voorgaande bestemmingsplan Business Park IJmond uit 2004. Dit betekent dat de planologische mogelijkheden niet beperkt worden tot wat daadwerkelijk gerealiseerd is, maar ook nog onbenutte mogelijkheden uit het voorgaande bestemmingsplan keren terug in de beheersverordening. Er zijn voor het gebied geen ruimtelijke ontwikkelingen voorzien.

De beheersverordening geldt voor maximaal tien jaar en treedt de dag na publicatie in werking. Het instellen van beroep is wettelijk niet mogelijk gemaakt bij een beheersverordening.

De beheersverordening kan worden ingezien bij het bouwloket in het stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk en is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0375.BVBusinessPark-VG01) en als pdf-bestand op www.beverwijk.nl> beleid > onherroepelijke bestemmingsplannen.

Beverwijk, 16 juli 2014

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven