Logo SchijndelWijzigen van het bestemmingsplan Landelijk Gebied, Schijndel - Rectificatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel maken op grond van artikel 3.8, eerste lid, Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 april 2014 het bestemmingsplan Landelijk Gebied heeft gewijzigd.

Het bestemmingsplan omvat een wijziging van de plangrens ter plaatse van de begrenzing van het bestemmingsplan Reconstructie provinciale weg N617 tussen de Zijweg Dungen en de gemeentegrens met Sint Michielsgestel.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Landelijk Gebied met alle daarbij behorende stukken had vanaf 26 juni 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage moeten liggen. Door technische problemen ligt het bestemmingsplan echter vanaf 7 juli 2014 gedurende 6 weken ter inzage. Het bestemmingsplan is te raadplegen via de gemeentelijke website: www.schijndel.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl waar het te vinden is via identificatienummer NL.IMRO.0844.BPLandelijkgebied-VG01. Ook kan het bestemmingsplan worden ingezien in het informatiecentrum van het gemeentehuis.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden beroep tegen het wijzigingsbesluit worden ingesteld bij de Raad van State, t.a.v. de Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voorwaarde voor dit beroep is dat degene tijdig zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Deze voorwaarde geldt niet voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Ook kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling Bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot wijzigen van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van de wijziging van het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer 073 544 09 99. Voor het inzien van het bestemmingsplan in het informatiecentrum hoeft u geen afspraak te maken. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

Naar boven