Logo Dongen
Ontwerp wijzigingsplan ‘Eindsestraat 99 Dongen’, Dongen

Het ontwerp wijzigingsplan voorziet in het vergroten van het bouwvlak ten behoeve van de verplaatsing van de sleufsilo’s, behorende bij de aanwezige melkveehouderij. Het geldende bestemmingsplan Buitengebied Dongen biedt de mogelijkheid om het bestemmingsplan te wijzigen ten behoeve van vergroting van het bouwvlak voor een agrarisch bedrijf. De beoogde ontwikkeling past binnen de uitgangspunten van het provinciaal en gemeentelijk beleid.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om gelijktijdig met het wijzigingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal van dit plan op een andere wijze wordt verzekerd, namelijk via het afsluiten van een anterieure exploitatieovereenkomst, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.6 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbesluit en het ontwerp wijzigingsplan met de hierbij behorende stukken met ingang van vrijdag 24 januari 2014 tot en met donderdag 6 maart 2014 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen.

De openingstijden van deze balie zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur,

  • maandag tot en met donderdag van 12.30 uur tot 17.00 uur (alleen op afspraak via tel. 14 0162)

  • donderdag tevens van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn hieronder in te zien of via http://www.ruimtelijkeplannen.nl

(Asha: hier graag de koppelingen met de pdf stukken plaatsen in de volgende volgorde:

  • ontwerp vaststellingsbesluit

  • ontwerpbestemmingsplan

  • bijlagen

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kunnen belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

  • schriftelijk, ter attentie van: het college van burgemeester en wethouders van Dongen, postbus 10153, 5100 GE in Dongen;

  • mondeling, na afspraak met de heer M.G. Boonekamp van het team Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: mboonekamp@dongen.nl

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de vaststelling van het definitieve wijzigingsplan. Het college van burgemeester en wethouders beslist naar verwachting in maart 2014 over de vaststelling van het wijzigingsplan.

Informatie

Voor nadere informatie over de procedure kunt u contact opnemen met de heer M.G. Boonekamp van het team Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: mboonekamp@dongen.nl

Naar boven