Logo Deventer
Bestemmingsplan Binnenstad, herziening Leeuwenbrug / Schouwburg, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 10 juli tot en met 20 augustus 2014 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het besluit van de gemeenteraad d.d. 2 juli 2014, waarbij (ter uitvoering van een tussenuitspraak van de Raad van State d.d. 28 mei 2014) het bestemmingsplan 'Binnenstad, herziening Leeuwenbrug/Schouwburg' vastgesteld is. Hiermee is een gewijzigde planregeling vastgesteld voor de locaties Leeuwenbrug en schouwburg zoals die waren opgenomen in bestemmingsplan Binnenstad.

Inhoud

Bij het besluit van 19 december 2012 heeft de gemeenteraad van Deventer het bestemmingsplan Binnenstad vastgesteld. Bij uitspraak van 28 mei 2014 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een tussenuitspraak gedaan. De Raad van State is van oordeel dat in het bestemmingsplan onvoldoende is gemotiveerd dat de gemeenteraad heeft besloten om geen horeca en detailhandelsbestemming toe te kennen aan het oostelijk deel van het kantorencomplex Leeuwenbrug. Daarnaast heeft de gemeenteraad onvoldoende gemotiveerd waarom er een koppeling zit tussen het maximaal toegestane aantal kantoren en detailhandel op de Leeuwenbruglocatie en de schouwburg.

Op 2 juli 2014 heeft de gemeenteraad besloten een gewijzigde planregeling vast te stellen voor de locaties Leeuwenbrug en Schouwburg. Hierbij is besloten om in het oostelijk deel van de Leeuwenbrug horeca en in beperkte mate detailhandel toe te staan. Tevens zijn de hiervoor genoemde koppelingen geschrapt en zijn de aanwezige functies kantoren en dienstverlening op de locatie Schouwburg specifiek bestemd.

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70.

Reageren

Tot en met 21 augustus 2014 kan uitsluitend tegen deze gewijzigde planregeling door een belanghebbende beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven