Logo Den Helder
Opnieuw (gewijzigd) vastgesteld Bestemmingsplan ‘Dogger Noord-Oost 2012’, Den Helder

Burgemeester en wethouders van Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 3, juncto artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Dogger Noord-Oost 2012” met planidentificatie NL.IMRO.0400.315BPDOGGERNO2012-VST1 in de raadsvergadering van 30 juni 2014 opnieuw en gewijzigd is vastgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het op 1 juli 2013 (RB13.0060) vastgestelde plan komt voort uit de uitspraak van de Raad van State van 7 mei 2014 (201308602/1/R1). In deze uitspraak wordt het besluit van de gemeenteraad van 1 juli 2013 vernietigd omdat het bestemmingsplan niet voorziet in een regeling voor de functieaanduiding “cultuur en ontspanning” op de verbeelding. Daarnaast wordt de gemeenteraad opgedragen om binnen 16 weken na verzending van de uitspraak een nieuw besluit te nemen waarbij het bestemmingsplan voorzien wordt van een regeling betreffende de functieaanduiding “cultuur en ontspanning”.

In het raadsbesluit van 30 juni jl. wordt besloten het bestemmingsplan “Dogger Noor-Oost 2012” opnieuw vast te stellen waarbij het bestemmingsplan wordt voorzien van een regeling voor de functieaanduiding “cultuur en ontspanning”“zijnde dat binnen deze aanduiding de gronden en bouwwerken mogen worden gebuikt ten behoeve van atelierruimte en tentoonstellingsruimte.

Het bestemmingsplan omvat het voorzieningengebied waar o.a. het huidige stadhuis is gelegen, meerdere scholen, advocaten-, notaris- en verzekeringskantoren, de brandweer, politie en andere voorzieningen. Daarnaast vallen de volkstuinen, het Nollengebied en het station Den Helder Zuid binnen het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan bevat geen andere wijzigingen anders dan hierboven genoemd ten opzichte van het vaststellingsbesluit van 1 juli 2013.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt samen met het plan en bijbehorende stukken vanaf 14 juli 2014 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

De bovengenoemde stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.denhelder.nl en zijn verbeeld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie NL.IMRO.0400.315BPDOGGERNO2012-VST1.

Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan worden ingezien (digitaal en op papier), tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het op 1 juli 2013 vastgestelde bestemmingsplan Dogger Noord-Oost 2012 zijn aangebracht.

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Naar boven