Logo Geldermalsen
Ter inzage ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Rotonde Schakelzone’ gemeente Geldermalsen, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 11 juli 2014 ligt voor zes weken het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Rotonde Schakelzone” ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op:

www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.GDMrotondeschakel-VSG1

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/bestemmingsplan Rotonde Schakelzone

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken dat de bestaande spoorwegovergang in de Rijksstraatweg tussen Geldermalsen en Meteren kan worden verbeterd (met vrijliggende fiets- en wandelpaden), én dat er ten noorden van de spoorwegovergang een rotonde in de Rijksstraatweg kan worden aangelegd waarop de Meersteeg en Parallelweg zullen worden aangesloten. De rotonde maakt het onder meer mogelijk om het toekomstige Multifunctionele Centrum en Gezondheidscentrum veilig bereikbaar te maken voor autoverkeer en langzaam verkeer.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 1 juli 2014 ongewijzigde vastgesteld. Tegen het ontwerpplan waren geen ontvankelijke zienswijzen ingediend.

Beroepsmogelijkheden

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 21 augustus 2014) kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • b. iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven