Logo Woerden
Vaststelling bestemmingsplan Berberis- en Hazelaarstraat en verlening bijbehorende omgevingsvergunning, Woerden

Op 26 juni 2014 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan ‘Berberis- en Hazelaarstraat’ gewijzigd vastgesteld (digitaal identificatienummer NL.IMRO.0632.berberisstraat-bVA1). Naast het bestemmingsplan heeft de raad ook het bijbehorende beeldkwaliteitsplan vastgesteld als bijlage van de welstandsnota. De omgevingsvergunning voor het project is verleend op 5 juli 2014.

Plangebied en doel

GroenWest wil een aantal woningen aan de Berberisstraat, Hazelaarstraat, Lindenlaan en Meidoornstraat slopen en herontwikkelen. 16 seniorenwoningen en 24 flatwoningen worden vervangen door 14 patiowoningen en 24 appartementen. Daarnaast wil GroenWest op de benedenverdieping van het appartementencomplex een gezondheidscentrum realiseren. Voor de ontwikkeling zijn een nieuw bestemmingsplan en een omgevingsvergunning nodig.

Coördinatie

Van toepassing is de Coördinatieverordening Woerden 2012 en paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Op basis daarvan liggen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning ter inzage.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 10 juli t/m 20 augustus 2014. U kunt de besluiten met bijbehorende stukken gedurende deze periode inzien in de hal van het stadhuis, Blekerijlaan 14 in Woerden. Ook zijn de stukken in te zien bij het Omgevingsloket (op afspraak). Daarnaast kunt u de stukken raadplegen op de website van de gemeente Woerden (www.woerden.nl > documenten en publicaties > bestemmingsplannen > bestemmingsplan in voorbereiding). U kunt het bestemmingsplan ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroep dient gemotiveerd te zijn.

Voor zover de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden hiertegen binnen de beroepstermijn eveneens beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De wijzigingen betreffen een extra parkeerstrook langs de Hazelaarstraat.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Beide besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn op donderdag 21 augustus 2014, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven