Logo Roosendaal
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Roosendaal Nispen, Roosendaal

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 14 juli 2014, gedurende zes weken ter inzage liggen:

  • Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Buitengebied Roosendaal Nispen’ NL.IMRO.1674.2060BUITENGEBIEDR-0301;

  • Het ontwerp-plan-MER Buitengebied Roosendaal Nispen.

  • Het verzoek aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant om op grond van artikel 36.7 van de Verordening ruimte 2014 ontheffing te verlenen van de bepalingen van voornoemde verordening ten behoeve van het bedrijf Damsigt, gevestigd aan de Westelijke Havendijk 33 te Roosendaal.

Inzage

Voornoemd ontwerp-bestemmingsplan alsmede het ontwerp plan-MER hebben reeds gedurende de periode 2 juni tot en met 14 juli 2014 ter inzage gelegen.

Het opnieuw ter inzage leggen van voornoemde plannen is noodzakelijk met het oog op ons verzoek om ontheffing aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Degenen, die reeds gedurende de eerste tervisieligging van het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp plan-MER een zienswijze hebben ingediend, hoeven dit niet opnieuw te doen. De ingediende zienswijzen zullen bij de verdere procedure worden behandeld. Opgemerkt wordt dat het document ‘Ruimtelijke onderbouwing renovatie en uitbreiding Damsigt Roosendaal, dat als bijlage behorende bij de toelichting van het bestemmingsplan Roosendaal Nispen is opgenomen, op onderdelen is aangepast en aangevuld ten opzichte van de eerste tervisieligging.

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp-plan-MER en ons ontheffingverzoek aan Gedeputeerde Staten liggen ter inzage bij de balie publiekszaken in het Stadskantoor en in Dorpshuis Nisipa (Bergsebaan 8 te Nispen). Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal www.roosendaal.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder tegen het ter inzage gelegde ontwerp-bestemmingsplan en/of ontwerp-plan-MER, alsmede tegen ons verzoek om ontheffing ex artikel 36.7 van de Verordening ruimte 2014 naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Roosendaal Nispen’ zaaknummer 783991”. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht. Het hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Stadskantoor is: 0165 – 579 497.

Indien zienswijzen worden ingediend vindt op woensdag 10 september 2014 om 19.30 uur een hoorzitting plaats. Alle indieners van een zienswijze worden hiervoor uitgenodigd.

Meer informatie

Voor nadere informatie: Team Ruimtelijke ontwikkeling, de heer Hans Vergouwen 0165 579495, e-mail hans.vergouwen@roosendaal.nl of de heer René Kools 0165 579497 e-mail r.kools@roosendaal.nl.

Roosendaal, 11 juli 2014.

Naar boven