Logo Geldermalsen
Vastgesteld bestemmingsplan Rhenoy Noord, Geldermalsen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 11 juli 2014 gedurende zes weken (derhalve tot en met donderdag 21 augustus 2014) het op 1 juli 2014 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Rhenoy Noord” ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan heeft tot doel om de transformatie van een buiten gebruik geraakt autdemontagebedrijf aan de noordzijde van de kern Rhenoy naar een nieuwe woonbuurt planologisch te faciliteren. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Dorpsstraat, de Breezij en het agrarisch gebied ten noorden van Rhenoy. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van maximaal 55 woningen en de bijbehorende infrastructuur mogelijk. Middels een wijzigingsbevoegdheid kunnen nog eens maximaal 25 woningen worden in een tweede fase worden gerealiseerd.

Wijzigingen

Ten opzichte het ontwerp bestemmingsplan heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van zienswijzen. Samengevat hebben de wijzigingen betrekking op het volgende:

  • de mogelijkheid om gestapelde woningen toe te staan is uit de planregels verwijderd;

  • de beschrijving waarmee de mogelijkheid wordt geboden om sociale woningbouw ook in de vorm van hoekwoningen te realiseren is (ter verduidelijking van de bedoeling) aangepast;

Raadplegen planstukken

De planstukken zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0236.RHErhenoynoord-VSG1. Het vastgestelde plan is in PDF-formaat ook beschikbaar op de gemeentelijke website: http://www.geldermalsen.nl/Bestemmingsplannen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt tevens analoog ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Voor het inzien van stukken dient een afspraak gemaakt te worden via www.geldermalsen.nl of 0345-586611.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de beroepstermijn (van 11 juli tot en met 21 augustus 2014) kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met bovenstaand besluit, alsmede belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Belanghebbenden die menen dat op grond van hun spoedeisend belang het bestemmingsplan niet in werking kan treden, hebben tevens de mogelijkheid om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Tegen de onderdelen welke gewijzigd zijn vastgesteld staat beroep tevens open voor belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingediend.

Omdat op dit besluit de Crisis- en herstelwet van toepassing is, zal een versnelde behandeling bij de Raad van State plaatsvinden. In dit verband dienen alle beroepsgronden gedurende de beroepstermijn worden aangevoerd, na de beroepstermijn mogen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven