Logo Veghel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7’, Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan 'Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7', zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 26 juni 2014 is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan 'Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7' elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE06aa010000BP2014-VG01 en digitaal raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er een vrijstaande woning met bijgebouw kan worden opgericht op het perceel gelegen ten zuidoosten van Prins Willem Alexander Sportpark 5. De bouw van deze vrijstaande woning met bijgebouw is eerder, bij besluit van de gemeenteraad van Veghel op 26 januari 2012, mogelijk gemaakt. In het pas geactualiseerde bestemmingsplan “Veghel-Noord” is deze bouwmogelijkheid echter niet als zodanig opgenomen. Met het opnieuw vaststellen van het bestemmingsplan wordt de voormalige planologische situatie gerepareerd.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met de heer Thieu van Asperen van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel, 9 juli 2014

Burgemeester en wethouders van Veghel

Naar boven