Logo DrechterlandZienswijzeprocedure ontwerpbestemmingsplan'Het Branderhofje, Streekweg 172 Hoogkarspel'

Burgemeester en wethouders hebben een bestemmingsplan voorbereid voor de ontwikkeling van een braakliggend perceel achter Streekweg 170 en 172 in Hoogkarspel. Het gaat om de gronden gelegen achter het Tango tankstation. Het plan ‘Het Branderhofje’ omvat de bouw van negen seniorenwoningen met parkeerplaatsen en groen in een kleinschalige opzet.

Verloop inspraakprocedure

De plannen zijn behandeld in de rondetafelgesprekken en de raadsvergaderingen van de gemeente Drechterland eind 2013. Tevens is er een inloopavond geoganiseerd in het gemeentehuis. In samenwerking met ontwikkelaar Henselmans is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld, waarin de wensen van de raad en omwonenden zijn verwerkt. Dit plan heeft van 27 februari tot en met 10 april 2014 een inspraakprocedure doorlopen. De ingekomen reacties zijn voorzien van een beantwoording en verwerkt in een reactienota. Deze is bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan opgenomen. Hiermee is het plan gereed voor de volgende procedurele fase.

Zienswijzen

Nu start de zienswijzenprocedure, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening jo 3.11 Algemene wet bestuursrecht. Het ontwerpbestemmingsplan 'Het Branderhofje, Streekweg 172 Hoogkarspel' ligt vanaf 10 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage. U kunt het plan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0498.BPStreekweg172-on01. De papieren versie ligt ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Hoogkarspel.

Tot en met 21 augustus 2014 kunt u voor dit bestemmingsplan:

  • 1.Schriftelijke zienswijzen sturen naar het college van burgemeester en wethouders, postbus 9 (1616ZG) Hoogkarspel;

  • 2.Mondelinge zienswijzen indienen na afspraak met de heer mr. J.R. Keijzer van de afdeling Beleid & Projecten, telefoonnummer 0228 – 352 352.

Naar boven