Logo LanderdVerkeersbesluit

R&B 2014/3572

College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Landerd

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Het Laagveld wordt afgesloten voor verkeer breder dan 1,50 meter. In overleg met de direct aanwonende van het Laagveld is besloten om het Laagveld af te sluiten voor doorgaand verkeer. De aanleiding voor deze afsluiting is de fiets/voetgangers ontsluiting van het plan Repelakker. Als de ontsluiting gerealiseerd is zal naar verwachting deze ontsluiting veelvuldig gebruikt worden als school – thuis route. Door het Laagveld alleen af te sluiten voor verkeer breder dan 1,50 meter, blijft de doorgang gewaarborgd voor fietsers en bromfietsers.

Het Laagveld is een erg smalle straat waar een zeer onoverzichtelijke bocht de situatie erg onveilig maakt. De eigendom grenzen liggen op deze locatie direct naast de weg zodat een alternatieve oplossing niet mogelijk is en de afsluiting voor doorgaand verkeer de beste keuze is. De afsluiting zal ter hoogte van huisnummer 17 plaatsvinden. Ter hoogte van deze woning zal een voorziening gemaakt worden zodat er een soort keerlus ontstaat.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer overleg is gepleegd met de politie Brabant-Noord.  

In overleg met de VAG (VerkeersAdviesGroep) is besloten om positief te adviseren voor dit besluit.

BESLUIT

  • 1.Afsluiting voor doorgaand verkeer breder dan 1,50 meter, in Laagveld ter hoogte van huisnummer 17 in Zeeland.

  • 2.Het plaatsen van een fysieke afsluiting door middel van een verwijderbare paal, zodat deze tijdens calamiteiten te allen tijde verwijderd kan worden.

  • 3.Het plaatsen van het bord L08 doodlopende weg op locatie, zie bijlage.

  • 4.Het verwijderen van de borden C02 en C03 (eenrichtingsweg) en het oude verkeersbesluit nietig verklaren.

  • 5.te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag, volgende op die, waarop de afkondiging plaatsvindt.

Bijlage:

  • 1.Situatie tekening

 

Zeeland, 1 juli 2014

Afdeling Realisatie & Beheer
Namens deze, College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Landerd

Mededelingen

Bezwaarschrift en voorlopige voorziening

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

U kunt ook digitaal bezwaar indienen via www.landerd.nl (digitaal loket).

Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • 1.naam en adres van de indiener

  • 2.dagtekening

  • 3.omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht

  • 4.de gronden waarop het bezwaarschrift rust.

 

Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch.

Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen, mits een spoedeisend belang dat vereist. Van de verzoeker om een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

 

U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

 

Inlichtingen: Afdeling Realisatie & Beheer

Naar boven