Logo Vlaardingen
Ontwerpbestemmingsplan Babberspolder Oost 2e uitwerking en wijzigingsplan (deelplan 10a) en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage, Vlaardingen

Uitwerking en wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 10 juli 2014 gedurende een termijn van 6 weken het ontwerp bestemmingsplan Babberspolder Oost 2e uitwerking en wijzigingsplan (deelplan 10a) ter inzage ligt op het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openings-uren van 8.00 – 17.00 uur. Het digitale bestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0243up02Babo2009-0020.

Het plan betreft de voorgenomen realisatie van een nieuw gebouw voor een dienstverlenende functie (Waterweg Wonen) met bovenliggende woningen in een woontoren. De uitwerking betreft de nadere uitwerking van de betreffende bestemming in het geldende bestemmingsplan Babberspolder Oost (ofwel het moederplan). Omdat er in de zuidwestelijke hoek van het gebouw een kleine overschrijding is van dit bestemmingsvlak, is er voor die overschrijding sprake van een wijziging van het moederplan.

Geluid

Het plangebied bevindt zich binnen de zone van de rijksweg A4, de Van Hogendorplaan en de Rotterdamseweg. Binnen zones langs wegen is de voorkeursgrenswaarde voor geluidbelasting voor woningen 48 dB. Het plangebied bevindt zich verder binnen de zones van de industrieterreinen Vulcaanhaven/Koningin Wilhelminahaven/Vettenoord en Botlek-Pernis. Voor nieuwe woningen binnen de zone van een gezoneerd industrieterrein geldt een voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A).

Er treden hogere waarden op van respectievelijk 53 dB, 54 dB, 57 dB, 50 dB en 51dB(A). De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om voor wegverkeerslawaai en industrielawaai een hogere grenswaarde vast te stellen tot respectievelijk maximaal 63 dB en 55 dB(A). Er geldt voor wegverkeerslawaai en industrielawaai een maximaal toelaatbare binnenwaarde van respectievelijk 33 dB en 35 dB(A) in een woning.

Op het nemen van een besluit hogere waarde is afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Verder is in de Wet geluidhinder bepaald, dat een ontwerpbesluit hogere waarde tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage moet worden gelegd.

Informatiebijeenkomst

In de beginperiode van de terinzagelegging zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd in de vorm van een inloopavond. Deze zal plaatsvinden op woensdag 16 juli 2014, vanaf 20.00 uur tot uiterlijk 22.00 uur, in Wijkcentrum ‘t Nieuwelant (in de Wim Oomenzaal op de begane grond), Rotterdamseweg 176 te Vlaardingen. Iedereen is van harte welkom om daar kennis te nemen van het plan, vragen te stellen en desgewenst nadere uitleg te krijgen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van donderdag 10 juli 2014 t/m woensdag 20 augustus 2014) kan eenieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkeling, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimte, wonen en milieu van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

Naar boven