Logo Amsterdam - West
Ontwerpbestemmingsplan ABC-Gebouw Nieuwpoortstraat en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder, Amsterdam – West

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 1 juli 2014 het ontwerpbestemmingsplan ABC-Gebouw Nieuwpoortstraat en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ABC-Gebouw Nieuwpoortstraat bestaat uitsluitend uit de bestaande bebouwingscontouren van het ABC-Gebouw met één extra bouwlaag op het gebouw gelegen aan de Nieuwpoortstraat 82-98. Doel van het bestemmingsplan is het ABC-gebouw in de bestaande bebouwingscontouren te herontwikkeling ten behoeve van 100 tot 150 woningen in de tweede en hogere bouwlagen. Daarbij wordt op het gebouw één extra, vijfde bouwlaag gerealiseerd. In de eerste bouwlaag wordt het bestaande gebruik als bedrijfsverzamelgebouw en parkeren gehandhaafd.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder zullen worden overschreden ter plaatse van de Haarlemmerweg noordgevel, Nieuwpoortstraat zuidgevel, Den Brielstraat zowel op de noord- en zuidgevel en noordwestelijke gevel. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen voor:

  • 1. Wegverkeerslawaai vanwege de Haarlemmerweg; noordgevel maximaal 52 dB.

  • 2. Wegverkeerslawaai vanwege de Nieuwpoortstraat; zuidgevel maximaal 57 dB.

  • 3. Wegverkeerslawaai vanwege de Den Brielstraat; zowel op de noord- en zuidgevel 51 dB en oostgevel 59 dB.

  • 4. Industrielawaai, Westpoort: noordwestelijke gevel 51 dB(A) voor de woningen op de 5e verdieping.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan ABC-gebouw Nieuwpoortstraat met de daarbij behorende stukken en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met ingang van 10 juli 2014 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op:

Stadsdeel West, Bos en Lommerplein 250, Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur of kijk op www.west.amsterdam.nl>.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden zijn digitaal beschikbaar via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1302BPSTD-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, t.a.v. stadsdeel West. t.n.v. mw N. Sitaram, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, t.a.v. stadsdeel West, mw. N. Sitaram, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mw. N. Sitaram, telefoonnummer 020 25 31103

Amsterdam, 9 juli 2014

burgemeester en wethouders, Gemeente Amsterdam

Naar boven