Logo Amsterdam - West
Ontwerpwijzigingsplan ‘1e Wijziging Augustinuspoort’ en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder, Amsterdam – West

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 1 juli 2014 het ontwerpwijzigingsplan “1e Wijziging Augustinuspoort” en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

Wijzigingsplan

Het wijzigingsplan omvat de voormalige Augustinusschool aan de Orteliusstraat 15-17 en maakt woningen en een kleinschalige horecavoorziening mogelijk. De wijzigingsbevoegdheid is opgenomen in het op 26 november 2013 vastgestelde bestemmingsplan Augustinuspoort. Het plan voldoet aan de in het bestemmingsplan vastgestelde criteria: de bodemkwaliteit blijkt geschikt voor de beoogde functies, er wordt voldaan aan de Flora- en faunawet en de Wet geluidhinder en met de realisatie van de vijftien parkeerplaatsen op eigen terrein wordt voldaan aan de parkeerbehoefte op basis van de geldende parkeernormen.

Hogere waarden

De voorkeursgrenswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder zullen ter plaatse van de zuid- en oostgevel van het gebouw worden overschreden. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen van 52 dB.

Het ontwerpwijzigingsplan “1e Wijziging Augustinuspoort” en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met ingang van donderdag 10 juli gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het loket vergunningen in het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur, op dinsdag van 7.30 tot 15.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Het ontwerpwijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar via

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.E1212WPSTD-OW01

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een belanghebbende zijn zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, t.a.v. stadsdeel West, Marcel Zwaagman, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat van de Afdeling RO en Grondzaken (020-2531336).

Amsterdam, 9 juli 2014

burgemeester en wethouders,

Naar boven