Logo Woerden
Vaststelling bestemmingsplan ‘Dorpeldijk 1 Harmelen’ en Besluit hogere waarden, Woerden

Bestemmingsplan

Op 26 juni 2014 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan ‘Dorpeldijk 1 Harmelen’ ongewijzigd vastgesteld (digitaal identificatienummer NL.IMRO.0632.bpDorpeldijk1-bVA1)

Doel

Doel van het plan is het realiseren van een extra vrijstaande woning met bijgebouw in het kader van de ‘ruimte voor ruimte’-regeling en het herbouwen van de bestaande woning met bijgebouw op het perceel Dorpeldijk 1 in Harmelen. In ruil voor het bouwen van deze twee woningen met bijgebouw wordt op het perceel de bestaande woning, de bedrijfsgebouwen en de kassen gesloopt.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 10 juli tot en met 20 augustus 2014. U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende relevant stukken inzien in de hal van het stadhuis (Blekerijlaan 14, Woerden). Ook is het bestemmingsplan in te zien bij het omgevingsloket in het stadhuis (op afspraak). Daarnaast is het bestemmingsplan in te zien op www.woerden.nl (onder ‘documenten en publicaties’ / ‘bestemmingsplannen’/ ‘bestemmingsplannen in voorbereiding’). Verder kun u het bestemmingsplan vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze periode naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Besluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Woerden hebben op grond van het bepaalde in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder Hogere waarde vastgesteld voor de geluidsbelasting op de gevel van de nog te realiseren extra woning vanwege het railverkeer. Het ontwerpbesluit voor deze Hogere waarde en het bijbehorende onderzoek heeft ter inzage gelegen. Er zijn binnen deze termijn geen zienswijzen kenbaar gemaakt. Nu is het definitieve besluit vastgesteld.

Naar boven