M.e.r.-beoordelingsbesluit voor het verrichten van diepboringen, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 28 april 2014 is een mededeling ingevolge artikel 7.16, eerste lid, van de Wet milieubeheer ontvangen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen, betreffende een voorgenomen activiteit op de inrichting Munnekezijl-1/Krabburen-1.

De mededeling betreft het voornemen om op de bestaande inrichting Munnekezijl-1/Krabburen-1, gelegen aan de Stadsweg te Burum in de gemeente Kollumerland c.a., een aardgasput te boren.

Voor het verrichten van diepboringen geldt, op grond van categorie D.17.2 van het Besluit m.e.r., een m.e.r.-beoordelingsplicht. De Minister van Economische Zaken is ingevolge artikel 3.3, vierde lid, onder a, van het Besluit omgevingsrecht bevoegd deze beoordeling uit te voeren.

Op grond van de verstrekte gegevens is het bevoegde gezag van oordeel dat voor de voorgenomen activiteit geen milieueffectrapport (MER) opgesteld behoeft te worden.

De mededeling en het m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen met ingang van 10 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

U wordt verzocht voor de inzage van het besluit eerst contact op te nemen met het Ministerie van Economische Zaken, telefoon 070 – 379 70 43.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.J. Hoes MA MSc, telefoon 070 – 379 70 43.

Naar boven