Logo Renkum
Vaststelling bestemmingsplan ‘Ridder Robertlaan 15-17, 2014’, Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 25 juni 2014 het bestemmingsplan ‘Ridder Robertlaan 15-17, 2014’ ongewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe woning mogelijk op het perceel tussen bestaande woningen aan de Ridder Robertlaan 15 en 19 in de wijk Kievitsdel te Doorwerth. De te bouwen woning zal huisnummer 17 krijgen. Omdat een klein deel van het bouwvlak van de bestaande woning aan de Ridder Robertlaan 15 op het huidige kadastrale perceel 2107 ligt waarop de toekomstige woning aan de Ridder Robertlaan 17 komt te liggen is deze woning met perceel ook meenomen in dit bestemmingsplan. Voor de woning aan de Ridder Robertlaan 15 wijzigt het bestemmingsplan niets ten opzichte van het huidig geldende bestemmingsplan.

Het plangebied ligt in het noorden van de wijk Kievitsdel. Het gaat om de kadastrale percelen bekend als gemeente Doorwerth, sectie C, nummers 2107, 2108 en 4087, welke samen twee bouwkavels vormen aan de Ridder Robertlaan 15 en 17. De percelen worden globaal begrensd door de woningen met tuinen aan de Ridder Robertlaan 19 in het westen, de Utrechtseweg 420 tot en met 424 in het noorden, de Van Aldenburglaan 1 en 3 in het oosten en de weg de Ridder Robertlaan in het zuiden

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 2 juli 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Oosterbeek. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0151dw-va02 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl, door dan te klikken op ‘Inwoners’, dan ‘Bouwen en Wonen’ en dan ‘Bestemmingsplannen’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0151dw-/NL.IMRO.0274.bp0151dw-va02

Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Aangezien het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven