Logo Oosterhout
Ontwerpbestemmingsplan de Contreie, herziening II (2014), Oosterhout

Ontwerp-exploitatieplan de Contreie (juni 2014)

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied de Contreie een herziening van het bestemmingsplan in procedure wordt gebracht. Voor het plangebied van dit bestemmingsplan, dient naast het bestemmingsplan ook een exploitatieplan te worden vastgesteld.

Ontwerp-bestemmingsplan de Contreie, herziening II (2014)

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerp-bestemmingsplan de Contreie, herziening II (2014) (NL.IMRO.0826.BSPhz2decontreie-OH01) en het ontwerp-besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan, met de hierbij behorende stukken, ter inzage.

Dit ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen ten noorden van Markkanaal-Zuid, ten westen van de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan en ten (hoofdzakelijk) ten zuiden van de Vrachelsestraat.

De herziening is nodig om in te spelen op de gewijzigde marktsituatie, waarbij de aanpassingen mogelijkheden bieden voor toekomstige woningbouwontwikkelingen. Verder wordt onder andere in de herziening de aanscherping van het stedenbouwkundig plan geregeld.

Ontwerp-exploitatieplan de Contreie (juni 2014)

Tevens ligt ingevolge artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerp-exploitatieplan de Contreie (juni 2014) en het ontwerp-besluit tot vaststelling van dat exploitatieplan met de hierbij behorende stukken ter inzage. Dit ontwerp-exploitatieplan heeft betrekking op het gehele plangebied van de Contreie (met uitzondering van de ecologische verbindingszone en de bestaande woningen langs de Vrachelsestraat). Het voorziet in de actualisatie van het kostenverhaal, gezien het feit dat het woningbouwprogramma gewijzigd is, waardoor de te verhalen kosten ook anders verdeeld worden.

Terinzageligging

Beide plannen en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 3 juli 2014 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Ook kunnen alle stukken geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheid indiening zienswijzen

Vanaf de dag van ter inzage legging (dus vanaf 3 juli 2014) kan een ieder gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 15 augustus 2014) ter zake van dit ontwerp-bestemmingsplan een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerp-exploitatieplan dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Oosterhout, Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van “Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan de Contreie, herziening II (2014)” en/of onder vermelding van “Zienswijze ontwerp-exploitatieplan de Contreie (juni 2014)”. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de heer P.C.H. van der Made van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon (0162) 48 98 08.

Oosterhout, 2 juli 2014

Naar boven