Inpassingsplan Transformator- en schakelstation bij Breukelen (station Breukelen-Kortrijk), Ministerie van Economische Zaken

Kennisgeving

Transformator- en schakelstation bij Breukelen (station Breukelen-Kortrijk).

U kunt vanaf zaterdag 5 juli 2014 tot en met vrijdag 15 augustus 2014 formeel beroep instellen.

TenneT TSO B.V. heeft het voornemen om een koppeling tussen het landelijke 380 kV-hoogspanningsnet en het regionale 150 kV-net, door een 380/150 kV transformator- en schakelstation bij Breukelen, kortweg station Breukelen-Kortrijk, te realiseren. Deze nieuwe koppeling is nodig om de leveringszekerheid van elektriciteit in de provincies Utrecht, Gelderland en Flevoland veilig te stellen. Bij het besluit van 29 augustus 2011 heeft de minister van, destijds, Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bepaald, dat de rijkscoördinatieregeling ook op de besluitvorming voor het 150 kV-deel van station Breukelen-Kortrijk van toepassing is.

Om dit project mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. Dat gebeurt door middel van een inpassingsplan, dat wordt vastgesteld door de ministers van Economische Zaken (hierna: EZ) en van Infrastructuur en Milieu (hierna: IenM). Daarnaast is voor de realisatie van het project een aantal andere besluiten nodig. Deze besluiten worden met dezelfde procedure (rijkscoördinatieregeling) voorbereid, onder coördinatie van de minister van EZ. Deze kennisgeving betreft het inpassingsplan en de overige besluiten.

De besluiten

In de toelichting bij het inpassingsplan staat beschreven wat er precies gaat gebeuren. Daarnaast zijn veertien overige besluiten opgesteld op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Wegenverkeerswet 1994, de Algemene Plaatselijke Verordening Stichtse Vecht 2011, de Waterwet, de Flora- en Faunawet, de Spoorwegwet (hoofdspoorwegen), de Ontgrondingenwet, de Ontgrondingenverordening Provincie Utrecht, de Keur van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, de Wet beheer rijkswaterstaatswerken en de Waterwet.

De hierboven genoemde besluiten hebben van 27 september 2013 tot en met 7 november 2013 als ontwerpbesluiten ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de terinzagelegging zijn 234 zienswijzen en 1 reactie naar voren gebracht. Hiervan waren er 15 uniek. Van voornoemde zienswijzen zijn er vervolgens 2 ingetrokken. Onlangs zijn, rekening houdend met deze zienswijzen, de overige besluiten genomen.

De besluiten op de aanvraag worden op donderdag 3 juli 2014 door de minister van EZ bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager, in dit geval TenneT TSO B.V. Het inpassingsplan en de overige besluiten worden bekend gemaakt door middel van (deze) publicatie in de Staatscourant.

Waar kunt u de besluiten inzien?

De besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van vrijdag 4 juli 2014 tot en met vrijdag 15 augustus 2014, tijdens reguliere openingstijden, ter inzage bij:

  • Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag, T. (070) 379 89 79;

  • Gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1, Maarssen, T. (0346) 25 40 00.

Alle stukken zijn digitaal beschikbaar op www.bureau-energieprojecten.nl onder Hoogspanningsverbindingen.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen tegen een of meer van deze besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd. Dit betekent dat het indienen van een beroepschrift mogelijk is van zaterdag 5 juli 2104 tot en met vrijdag 15 augustus 2014. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerp van het desbetreffende besluit.

Op de besluiten is hoofdstuk 1, afdeling 2, van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen een of meer van deze besluiten. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het wordt aanbevolen in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

U wordt vriendelijk verzocht om, indien u beroep instelt, een kopie van uw beroepschrift te zenden aan het ministerie van EZ ter attentie van de directie WJZ (D passage 2), Postbus 20401, 2500 EK Den Haag. Let op! Het origineel van uw beroepschrift dient u te zenden aan de Raad van State.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit;

  • de redenen waarom men het niet eens is met het besluit.

Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren is dit vastgesteld op 165 euro en voor rechtspersonen op 328 euro. Over de manier waarop en binnen welke termijn u dit moet betalen, krijgt u, na indiening van het beroep, bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Waar vindt u meer informatie?

Het inpassingsplan is in digitale vorm raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Alle stukken zijn ook beschikbaar via www.bureau-energieprojecten.nl, telefoon (070) 379 89 79.

Naar boven