Logo Sint-Michielsgestel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Schoolstraat te Berlicum’, Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 juni 2014 het bestemmingsplan “Schoolstraat te Berlicum” en het bijbehorende beeldkwaliteitsplan “Schoolstraat fase 2 Berlicum” heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan “Schoolstraat te Berlicum” wordt beoogd om in het gebied aan de Schoolstraat te Berlicum en aan de Kerkwijk en Sassenheimseweg grenzend aan de Schoolstraat te Berlicum met een bestemming Woongebied woningen te gaan realiseren. Het betreft zowel grondgebonden woningen als een appartementencomplex aan de Sassenheimseweg. Het direct toegestane aantal woningen is hierbij gemaximaliseerd op 49.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp-bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze wijziging betreft een informatieve aanvulling van de waterparagraaf van de toelichting (paragraaf 4.9) m.b.t. het huidige en toekomstige rioleringsstelsel terplekke. Dit tezamen met een informatieve opname van het oorspronkelijke rapport “Watertoets Schoolstraat Berlicum” d.d. 7 juli 2008 in het bijlagenboek.

Deze wijziging van de waterparagraaf betreft een informatieve aanvulling en geen juridische wijziging van het bestemmingsplan (de juridisch bindende verbeelding en regels blijven ongewijzigd).

Beeldkwaliteitsplan

Als bijlage 6 in het bijlagenboek bij het bestemmingsplan is opgenomen het (o.b.v. artikel 12a van de Woningwet) tevens vastgestelde en bijbehorende Beeldkwaliteitsplan “Schoolstraat fase 2 Berlicum”, waarin de beeldkwaliteits/welstandscriteria voor de te bouwen woningen zijn vastgelegd. Het beeldkwaliteitsplan is ongewijzigd gebleven t.o.v. het ter inzage gelegde ontwerp.

Anterieure overeenkomst

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Met de projectontwikkelaar is een anterieure overeenkomst afgesloten. Door middel van deze overeenkomst is het verhaal van kosten anderszins verzekerd.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan “Schoolstraat te Berlicum” betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van Bijlage I van de Crisis- en herstelwet. De Crisis- en herstelwet is bedoeld voor projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling zoals woningbouw, herontwikkeling van de binnenstad of de herstructurering van bedrijventerreinen. De wet bevat een aantal tijdelijke en permanente maatregelen waardoor procedures eenvoudiger en sneller kunnen verlopen.

Informatie inzagetermijn en procedure (beroep)

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan “Schoolstraat te Berlicum”, met de daarop betrekking hebbende stukken, waaronder het beeldkwaliteitsplan “Schoolstraat fase 2 Berlicum” (bijlage 6 van het bijlagenboek), liggen van vrijdag 27 juni 2014 tot en met donderdag 7 augustus 2014 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 5531111).

Het digitale bestemmingsplan “Schoolstraat te Berlicum” met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2014BLCSchoolstr-VA01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.BP2014BLCSchoolstr-VA01

Tegen het ontwerp-bestemmingsplan “Schoolstraat te Berlicum” zijn destijds geen zienswijzen ingediend.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen destijds redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tegen het ontwerp-bestemmingsplan een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad.

Slechts tegen genoemde informatieve (niet-juridische) aanvulling/wijziging van de waterparagraaf kan door elke belanghebbende beroep worden ingesteld.

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer (073) 5531626 of via het mailadres t.diebels@sint-michielsgestel.nl.

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

26 juni 2014

Naar boven