Logo Alphen aan den RijnBesluit van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn op grond van artikel 15 Wegenverkeerswet 1994, inhoudende het instellen van een eenrichtingsweg, het invoeren van een voetgangerszone en het aanwijzen van een parkeerplaats voor het laden- en lossen op de Snijdelwijklaan bij de inrit naar de Brede school/ Plataan te Boskoop.

Wegbeheerders moeten bij het plaatsen of verwijderen van sommige verkeerstekens een verkeersbesluit nemen. In het verkeersbesluit wordt afgewogen waarom verkeerstekens worden geplaatst of verwijderd. Het college heeft het verkeersbesluit tot het instellen van een eenrichtingsweg, het invoeren van een voetgangerszone en het aanwijzen van een parkeerplaats voor het laden- en lossen vastgesteld.

Door de huidige situatie loopt het verkeer bij het halen en brengen van schoolkinderen vaak vast op de parkeerplaats. Door het instellen van een eenrichtingsweg verloopt de doorstroming van het verkeer bij de basisschool beter. Verder wordt door het instellen van een voetgangerszone voorkomen dat verkeersonveilige situaties bij de basisschool ontstaan. De verkeerssituatie voor de kinderen wordt hiermee verbeterd.

Overleg:

Er heeft conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) overleg plaatsgevonden met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze gaat akkoord met dit besluit.

BESLUIT

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

  • -op grond van artikel 15 en artikel 18, eerste lid, onder d, Wegenverkeerswet 1994;

  • -gelet op voorgaande overwegingen en tevens gelet op het bepaalde in artikel 12 en artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer in verband met artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994;

  • -gelet op artikel 9, derde lid van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer;

  • -gelet op artikel 8, tweede lid, onder d, sub 4 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer in verband met artikel 24, eerste lid, onder d, sub 2 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

  • -gelet op artikel 25, eerste en tweede lid van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

besluiten tot:

  • het plaatsen van de borden C2 eenrichtingsweg (in deze richting gesloten) met onderbord "uitgezonderd (brom)fietsers” op de:

    • oostelijke in/uitrit van de parkeerplaats van de brede school/Plataan, aan de oostzijde van de rijbaan;

    • westelijke in/uitrit van de parkeerplaats van de brede school/Plataan, aan de oostzijde van de rijbaan.

  • het plaatsen van de borden C3 eenrichtingsweg (in deze richting open) met onderbord “uitgezonderd (brom)fietsers” op de:

    ∘middelste inrit van de parkeerplaats van de brede school/Plataan, aan de oostzijde van de rijbaan;

  • het plaatsen van bord G7 (voetgangerszone-gebied) met onderbord uitgezonderd parkeren gehandicapten op de:

    ∘Brug, nabij de ingang brede school/Plataan, aan de oostzijde van de weg.

  • het plaatsen van bord C7 (einde voetgangerszone-gebied) op de:

    ∘Brug, nabij de ingang brede school/Plataan, aan de westzijde van de weg.

  • het plaatsen van bord E7 (parkeergelegenheid voor laden- en lossen) op:

    ∘het parkeerterrein voor de brug, aan de oostzijde.

Een en ander zoals op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening is aangegeven.

De in dit besluit genoemde borden zijn opgenomen in bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Alphen aan den Rijn, 25 juni 2014

Namens burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

R.de Jong

Teamleider Beleid en Regie.

Dit besluit zal door publicatie in de Staatscourant, zie www.officielebekendmakingen.nl, en het Witte Weekblad bekend worden gemaakt. Tevens zal dit besluit ter inzage worden gelegd bij de Informatiebalie in het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit volgens de artikelen 7:1 en 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de openbare bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA te Alphen aan den Rijn.

Naar boven