Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpwijzigingsplan ‘Winkelcentrum De Korf Benthuizen’, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend, dat het ontwerp wijzigingsplan ‘winkelcentrum De Korf Benthuizen’ ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 26 juni 2014 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 6 augustus 2014) voor een ieder ter inzage ligt.

Het wijzigingsplan en haar grenzen

Voor het centrumgebied tussen de Dreef en Koningin Julianastraat te Benthuizen is in het vigerende bestemmingsplan 'Benthuizen' een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Deze wijzigingsbevoegdheid maakt een aanpassing en uitbreiding van de bestaande detailhandelsactiviteiten mogelijk. De planvorming is momenteel zodanig concreet dat vanuit de gemeente Alphen aan de Rijn en de exploitant van het winkelcentrum de wens bestaat om het winkelcentrum met bij benadering 500 m2 uit te breiden en daarvoor een benodigd wijzigingsplan op te stellen.

Wanneer en waar kunt u het plan analoog en digitaal inzien?

Het ontwerp wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locatie ter inzage:

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp wijzigingsplan Winkelcentrum De korf Benthuizen’

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alphen aan den Rijn, 25 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, de secretaris, P.W. Jeroense

de wnd. burgemeester, T.P.J. Bruinsma

Naar boven