logo Alphen aan den Rijn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Tuincentrum De Bosrand’, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken ingevolge artikel 3:8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 juni 2014 het bestemmingsplan ‘Tuincentrum De Bosrand’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling ligt te samen met het bestemmingsplan en overige relevante stukken met ingang van 26 juni 2014 tot en met 6 augustus 2014 (gedurende zes weken) voor een ieder ter inzage.

Zakelijke inhoud

De aanleiding voor het plan is tweeledig; enerzijds moet een deel van het huidige tuincentrum worden gesloopt vanwege de aanwezigheid van een waterleiding van Oasen onder een deel van het huidige tuincentrum. Anderzijds is er bij het tuincentrum de behoefte om het vloeroppervlakte van het tuincentrum te vergroten en een meer representatieve uitstraling te creëren. De beoogde ontwikkeling bestaat uit het slopen van een deel van het bestaande tuincentrum en nieuwbouw van het tuincentrum op het perceel ten westen van de huidige locatie (Prinsenschouw 1).

Wijzigingen bij vaststelling bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op onderdelen gewijzigd. Deze wijzigingen hebben betrekking op ingediende zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.

Analoog en digitaal inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en overige relevante stukken liggen bij de publieksbalie in de centrale hal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn tijdens openingstijden ter inzage.

Dit bestemmingsplan kunt u tevens via gemeentelijke website (→ www.alphenaandenrijn.nl → Ondernemen → Bestemmingsplannen → In procedure → Bestemmingsplan ‘Tuincentrum De Bosrand’), alsook op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.12BPHRTcdebosrand-VA01. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet (tijdig) heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Alphen aan den Rijn, 25 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, P.W. Jeroense, de secretaris.

T.P.J. Bruinsma, de wnd. burgemeester.

Naar boven