Logo MaasgouwOntwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg / Maasgouw

Burgemeester en wethouders van Maasgouw maken bekend dat met ingang van 26 juni 2014 gedurende acht weken, dat wil zeggen tot en met 20 augustus 2014, ter inzage ligt de ontwerp-Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving Midden-Limburg.

In deze structuurvisie wordt de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichting ten aanzien van het beleidsveld ‘Wonen’ voor de korte termijn (2014 tot en met 2017) en met een doorkijk naar de lange termijn (2018 tot en met 2023) vastgelegd.

Grote lijn ontwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving.

Om de regio Midden-Limburg aantrekkelijk te houden, moet duurzaam worden geïnvesteerd in de toekomst. Deels betekent dit het behouden van het goede, deels betekent dit inzetten op verandering en verbetering. De opgave richt zich niet meer volledig op kwantitatieve groei maar meer en meer op kwalitatieve groei.

De ontwerp Structuurvisie geeft richting aan de kwalitatieve en kwantitatieve opgave met betrekking tot de in de komende jaren gewenste woningbouw en de wijze waarop het aantal woningbouwplannen wordt afgestemd op de behoefte. Dit betekent dat beleidsmatig is vastgelegd hoe de planvoorraad voor woningen wordt afgebouwd. Niet uit te sluiten is dat binnen de planperiode van de Structuurvisie ook directe bouwmogelijkheden moeten komen te vervallen. De ontwerp Structuurvisie heeft overigens geen directe rechtsgevolgen, bestemmingsplannen hebben dat wel.

Inspraakprocedure

Het plan is digitaal raadpleegbaar via de websites www.gemeentemaasgouw.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl en ligt ter inzage in het gemeentehuis van Maasgouw, Markt 36 te Maasbracht. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1641.SVI005-ON01.

Schriftelijke dan wel mondelinge zienswijzen met betrekking tot de ontwerp Structuurvisie Wonen, Zorg en Woonomgeving kunnen door eenieder tot 21 augustus 2014 worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 7000 te 6050 AA Maasbracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0475) 852500.

Maasgouw, 16 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Maasgouw,

de secretaris, de burgemeester,

W.R.J.H. Ploeg S.H.M. Strous

Naar boven