Logo Sittard-GeleenGemeente Sittard-Geleen - Verkeersbesluit aanbrengen bebording laadpunten elektrische auto’s - 8 locaties

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen:

1. Besluiten

Voor het aanpassen van de bebording bij acht laadpunten in de gemeente voor het opladen van elektrische voertuigen de onderstaande verkeersmaatregelen te nemen:

Weghalen onderbord ‘2x’ bij taxi-standplaats aan de Parallelweg in Sittard (1 taxi-standplaats blijft gehandhaafd).

Plaatsen bij de oplaadpunten op de parkeerterreinen Baenjenstraat Sittard, Markt Geleen, Borrekuilstraat Geleen, Borner Markt Born, Glanerbrook Kummenaedestraat Geleen, Stationstraat Geleen, Putstraat Sittard en bij de parkeerstrook Parallelweg Sittard van borden parkeren (E4) met onderborden “opladen elektrische voertuigen”, pijlen (bord OB504) en bij de locaties Baenjenstraat Sittard, Markt Geleen en Putstraat Sittard tevens het onderbord ‘betaald parkeren’.

Zoals aangegeven op de bij het verkeersbesluit horende foto’s.

2. Overwegingen Uit het oogpunt van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid, goede doorstroming op wegen, de bescherming van de weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en de bruikbaarheid daarvan, het waarborgen van de vrijheid van verkeer, alsmede het voorkomen van door verkeer veroorzaakte overlast c.q. hinder en schade zoals bedoeld in artikel 2, lid 1, sub a t/m d, artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994 wordt het noodzakelijk geacht om bij alle 8 de E-laadpunten de bebording aan te passen.

De laadpunten op de parkeerterreinen Baenjenstraat Sittard, Markt Geleen, Borrekuilstraat Geleen, Borner Markt Born, Glanerbrook Kummenaedestraat Geleen, Stationstraat Geleen, Putstraat Sittard en bij de parkeerstrook Parallelweg Sittard zijn in beheer en onderhoud bij de gemeente Sittard-Geleen en liggen binnen de bebouwde kom, zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994.

In Nederland zijn de elektrische voertuigen in opkomst waardoor meer vraag ontstaat naar oplaadpunten voor elektrische voertuigen. De gemeente wil het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren waarbij het faciliteren van voldoende oplaadpunten een belangrijke voorwaarde is. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners, maar ook bezoekers van Sittard-Geleen, de gelegenheid hebben elektrische voertuigen op te laden.

De gemeente wil de parkeerplaatsen ten behoeve van de oplaadpalen uitsluitend reserveren voor elektrische auto’s die aan het opladen zijn. De elektrische auto die oplaadt is duidelijk herkenbaar voor handhavende instanties en andere weggebruikers door de oplaadkabel die bevestigd is aan de oplaadpaal en de elektrische auto.

3. Formeel kader

De bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, de Algemene wet Bestuursrecht en het Mandaat, Volmacht en Machtigingsbesluit gemeente Sittard-Geleen 2007 d.d. 22 mei 2007 en het mandaatbesluit van 19 november 2007.

4. Advies en inspraak

De ambtelijke Werkgroep Verkeer, waarin onder meer verkeerskundigen en de regiopolitie zitting hebben, heeft op 23-04-2014 positief geadviseerd over de voorgestelde verkeersmaatregelen.

Van donderdag 29 mei 2014 tot en met woensdag 11 juni heeft het voornemen ter inzage gelegen. Hierop zijn geen reacties binnen gekomen.

5 . Ondertekening : Sittard-Geleen, datum

Namens Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

Hoofd cluster Ruimtelijke projecten en beheer

Mr. R.H.J.P. Essers

6. Inzage en bezwaar:

Het verkeersbesluit met de bijbehorende stukken kan worden ingezien van donderdag 26 juni 2014 tot en met woensdag 6 augustus 2014. Daarvoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14046. Met de balie Vergunningen in de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen.

Het besluit zal op zijn vroegst zes weken nadat het besluit is bekendgemaakt, worden uitgevoerd.

Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan iedere belanghebbende, binnen een termijn van zes weken nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, bezwaren indienen tegen dit besluit bij het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA, SITTARD.

Het bezwaar heeft geen schorsende werking.

Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan –nadat bezwaar is gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders- aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg (bestuursrecht): Postbus 950; 6040 AZ ROERMOND, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn griffierechten verbonden.

Naar boven