Logo Haren
Omgevingsvergunning voor kappen 70 bomen en verwijderen (delen van) 12 houtsingels DHE deelgebied 5 en 6, Haren

Burgemeester en wethouders van Haren maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Het project betreft het kappen van 70 bomen en het verwijderen (van delen) van 12 houtsingels op de percelen kadastraal bekend als Haren Gn sectie M, nummers 546, 1540, 3038, 3042 en 3076 plaatselijk bekend als Haren – Dilgt, Hemmen en Essen deelgebied 5 en 6. Het kappen van bomen en het verwijderen van (delen van) houtsingels is noodzakelijk in verband met het bouw- en woonrijp maken van het plangebied van het bestemmingsplan Haren – Dilgt, Hemmen en Essen deelgebied 5 en 6.

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is de omgevingsvergunning op enkele punten aangepast ten opzichte van het ontwerpbesluit van de omgevingsvergunning. Het gaat hierbij om tekstuele verduidelijkingen en het verwijderen van twee bomen uit het project.

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van 20 juni 2014 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 10, 9751 AN te Haren. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan bij de rechtbank Noord-Nederland beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijzen kenbaar te maken.

Tegelijk met of na het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland. Een beroepschrift of voorlopige voorziening kunt u richten aan Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD, Groningen.

Naar boven