Logo Hollands KroonHollands Kroon - verplaatsen inrit op de verbindingsweg tussen Kreil en de N248 te Barsingerhorn.

Het college van Burgemeester en Wethouders verleend toestemming voor de aanleg van een inrit van 15 meter breed op de verbindingsweg tussen Kreil en de N248 te Barsingerhorn ter hoogte van km 9.900. Omdat de Provincie Noord-Holland wegbeheerder is van dit stuk weg, is deze aanvraag aan haar voorgelegd. De Provincie gaat akkoord met de aanleg van de uitrit mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • 1.De uitweg moet qua afmetingen worden uitgevoerd overeenkomstig de ERBI voorschriften uitwegen (zie bijgevoegde tekening).

  • 2.De uitweg en daarbij behorende en aangebrachte voorzieningen worden op een (verkeers)veilige en ordelijke wijze onderhouden. Schade die door het gebruik van de vergunning aan het desbetreffende gedeelte van de weg of aan derden wordt toegebracht, wordt door de vergunninghouder vergoed.

  • 3.Wanneer bij infrastructurele werken de betreffende uitweg aangepast dient te worden, geschiedt dit door en op kosten van de vergunninghouder.

  • 4.Uiterlijk 15 werkdagen voor de start van de werkzaamheden, dient u deze digitaal aan te melden bij het Verkeerscoördinatiepunt via www.noord-holland.nl/aanmeldingswerkzaamheden. Kies voor de link “werkzaamheden en evenementen op provinciale wegen aanmelden” vervolgens onderaan, bij Formulieren, kiest u voor “Aanmeldingsformulier”. Alleen na verkregen toestemming van de verkeerscoördinator en na goedkeuring van het verkeersplan mag met de werkzaamheden worden gestart.

  • 5.In overleg met de contactpersoon en overeenkomstig de (nieuwe) herziene richtlijnen voor Werk in Uitvoering ‘96a’en ‘96b’ van het CROW worden door de vergunninghouder tijdens de werkzaamheden op eigen kosten afdoende verkeersmaatregelen getroffen. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat de mensen, die zich hierbij buiten enig voertuig langs of op een weg bevinden, veiligheidskleding dragen.

  • 6.Onmiddellijk na het gereedkomen van de nieuw aan te leggen uitweg wordt de te verlaten uitweg opgeruimd en de provinciale weg ter plaatse in oorspronkelijk staat teruggebracht.

  • 7.De uitweg N248/het Kreil mag uitsluiten worden gebruikt ten behoeve van landbouwdoeleinden.

 

Technische aspecten:

Verder zijn er nog een aantal technische aspecten waaraan de inrit dient te voldoen:

  • 1.In de dam dient een duiker aangelegd te worden met een inwendige diameter van 800 mm. Nader onderzoek moet uitwijzen of een duiker van 600 mm eventueel volstaat.

  • 2.Het verlies aan waterberging door de aanleg van de dam moet volledig worden gecompenseerd door het graven van extra waterberging.

  • 3.Mocht de betreffende aansluiting van Kreil op de N248 in de toekomst komen te vervallen, de verbinding vanaf de nieuwe landbouwinrit met Kreil blijft gehandhaafd, dan dient u er rekening mee te houden dat het dan doodlopende weggedeelte aan de openbaarheid wordt onttrokken en u verantwoordelijk wordt voor het onderhoud van dit weggegedeelte.

  • 4.Voor de aanleg van de dam dient een watervergunning aangevraagd te worden.

 

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken met ingang van de dag na verzending van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift bij mij indienen. Ook bestaat, indien onverwijlde spoed dat vereist, de mogelijkheid een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met afdeling Apv/Bijzondere wetten.

Anna Paulowna, 3 juni 2014

Gert-Jan Brink

afdelingsmanager Dienstverlening
Naar boven