Logo Alphen aan den Rijn
Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Rijnwoude 2014 en ontwerp PlanMER, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Rijnwoude 2014” op grond van het bepaalde in de Inspraakverordening met ingang van 19 juni 2014 tot en met 30 juli 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het gaat om een actualisatie van het huidige bestemmingsplan voor het buitengebied, bestaande uit het noordelijke veenweidegebied, nabij Koudekerk aan den Rijn, het zuidelijke veenweidegebied, gelegen tussen Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp en het droogmakerijgebied, gelegen tussen Hazerswoude-Dorp en het Bentwoud. De globale begrenzing is opgenomen in onderstaande figuur.Globale begrenzing bestemmingsplan Buitengebied Rijnwoude 2014.

Globale begrenzing bestemmingsplan Buitengebied Rijnwoude 2014.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft als doel het plangebied van een actueel planologische regeling te voorzien. Geldende rechten voor gebruik en bebouwing worden overgenomen. Met het bestemmingsplan worden in planologische zin geen nieuwe ontwikkelingen of functies mogelijk gemaakt. Voor eventuele nieuwe ontwikkelingen of nieuwe functies zullen in de toekomst aparte procedures gevolgd worden. Eén uitzondering is hierop gemaakt, te weten het verplaatsen/ vergroten van een agrarisch bouwvlak aan het Westeinde 9 in Hazerswoude-Dorp in verband met aanleg van de Randstad 380kV verbinding.

Ontwerp PlanMER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een milieueffectrapportage opgesteld (Ontwerp PlanMER). In het PlanMER staat weergegeven wat de effecten zijn van de voorgenomen activiteit. Het ontwerp PlanMER is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Analoog inzien

Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken, inclusief MER, ligt gedurende voornoemde termijn van tervisielegging ter inzage bij de ontvangstbalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Digitaal inzien

Het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Rijnwoude 2014 en het ontwerp PlanMER zijn digitaal in te zien op de gemeentelijke website van Gemeente Alphen aan den Rijn (www.alphenaandenrijn.nl via gemeente → publicaties → bekendmakingen). Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B126buitengebrijnw-VO01.

Inloopbijeenkomst 2 juli 2014

Om kennis te kunnen nemen van het voorontwerpbestemmingsplan en ontwerp PlanMER wordt er op woensdag 2 juli 2014 een inloopbijeenkomst gehouden. De inloopbijeenkomst vindt plaats in dorpshuis ‘De Juffrouw”, Dorpsstraat 250, Hazerswoude-Dorp tussen 18.30 -21.00 uur.

Hoe kunt u reageren?

Voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Rijnwoude 2014

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen schriftelijk een inspraakreactie geven op het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Rijnwoude 2014. De inspraakreactie richt u aan burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk voorontwerpbestemmingsplan het gaat. Voor het kenbaar maken van een mondelinge inspraakreactie of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office-Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van Gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge inspraakreactie wordt een verslag gemaakt.

Ontwerp PlanMER Buitengebied Rijnwoude 2014

De zienswijze tegen het ontwerp PlanMER richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het PlanMER. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office-Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van Gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alphen aan den Rijn, 18 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

Naar boven