Logo Alphen aan den Rijn
Voorontwerp bestemmingsplan ‘Rijnhaven 2015', Alphen aan den Rijn

Het college heeft het voorontwerp bestemmingsplan 'Rijnhaven 2015' vastgesteld. Overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hierbij kennis van hun voornemen om een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden.

Aanleiding

Bedrijventerrein Rijnhaven is één van de eerste planmatig ontwikkelde bedrijfsterreinen van Alphen aan den Rijn. Het huidige bestemmingsplan dateert van 2000 en dient geactualiseerd te worden. De haven binnen het plangebied wordt nauwelijks meer gebruikt en voor een aantal bedrijfslocaties geldt dat er verpaupering optreedt. Met de herstructurering van bedrijventerrein Rijnhaven beoogt de gemeente een kwaliteitsimpuls zodat het gebied in de toekomst voor bestaande en nieuwe gebruikers aantrekkelijk blijft. Het oostelijke gedeelte van het bedrijventerrein is relatief kleinschalig en fungeert niet langer meer als alleen industriegebied. Hier wordt straks gewoond, gewerkt, gerecreëerd en (perifeer) gewinkeld. De specifieke ontwikkeling tot gemengd stedelijk gebied zal in een apart bestemmingsplan Rijnhaven-Oost verder worden uitgewerkt. Bestemmingsplan Rijnhaven 2015 is overwegend conserverend van aard. Wel worden de bebouwingsmogelijkheden voor bedrijven uitgebreid en wordt de Magazijnweg doorgetrokken. Dit bestemmingsplan maakt deze planontwikkeling mogelijk.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het voorontwerp bestemmingsplan 'Rijnhaven 2015', met identificatienummer NL.IMRO.0484.B108rijnhaven-VO01 met de bijbehorende bestanden, vanaf donderdag 19 juni tot en met woensdag 30 juli 2014, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een inspraakreactie geven. De (inspraak) reactie richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk voorontwerpbestemmingsplan het gaat. Voor het kenbaar maken van een mondelinge reactie of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw E.D. Poot van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van Gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 0172 – 464975.

Daarnaast vindt vooroverleg plaats met betrokken instanties als bedoeld in artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

18 juni 2014

Naar boven