Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpbestemmingsplan ‘Pastorie-locatie Koudekerk aan den Rijn’, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Pastorie – locatie Koudekerk aan den Rijn’ ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 12 juni 2014 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 23 juli 2014) voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan is de beoogde ontwikkeling van maximaal 24 appartementen op de zogenaamde Pastorie-locatie, op de percelen achter Dorpsstraat 55a-59 te Koudekerk aan den Rijn. De realisatie van deze appartementen is niet mogelijk op basis van het vigerende bestemmingsplan. Aan het plangebied is momenteel de bestemming 'Wonen' toegekend. Op basis van deze bestemming is hierdoor reeds woningbouw toegestaan, maar geen uitbreiding van het bestaande aantal woningen.

Voor de realisatie van de beoogde appartementen is een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Op basis van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening wordt hiervoor een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Wanneer en waar kunt u het plan analoog en digitaal inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de voornoemde termijn van tervisielegging op de volgende locatie ter inzage:

Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Pastorie – locatie Koudekerk aan den Rijn’

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alphen aan den Rijn, 11 juni 2014

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, de secretaris, P.W. Jeroense

de wnd. burgemeester, T.P.J. Bruinsma

Naar boven